Mat fra Norge

Nordlendin­gene viser vei

-

OSLO: Nordlendin­ger bruker butikken når de skal finne lokalmat, hele 75% sier at de handler lokalmaten i butikken.

– Derfor er det så viktig at butikkene har den lokale maten og den lokale drikken, sier administre­rende direktør i Stiftelsen Matmerk, Nina Sundqvist i en pressemeld­ing.

Også i resten av landet er butikken førstevalg når forbrukern­e skal ha lokalprodu­serte matspesial­iteter. Spisefakta­undersøkel­sen viser at 70% handlet lokalmaten i dagligvare­butikken. 27% fant sine lokale spesialite­ter på Bondens marked og 16 % sier de kjøpte norske, lokalprodu­serte matspesial­iteter på en matfestiva­l.

Regionale forskjelle­r Nordlendin­gen er altså de som oftest handler lokalmat i dagligvare­butikken. I de tre nordligste fylkene er det hele 75% som sier butikken er der de handler lokalmaten. I Oslo er det faerre som handler lokalmaten i butikk, (67%) og fler som går på mathall/spesialbut­ikker (42%) eller Bondens marked (29%).

– Vi har lenge sett at den lokale butikken er den viktigste salgskanal­en for lokalmat, også i byene. I fjor ble det solgt lokalmat for 4,9 milliarder i butikk. Og selv om andre salgskanal­er er viktige, så er det i butikken vi må sette inn støtet om vi skal nå regjeringe­ns mål om en omsetning på 10 milliarder i 2025, sier Nina Sundqvist

 ??  ?? GÅR FORAN: I fjor startet LofotenMat opp et prosjekt for å synliggjør­e lokalmaten bedre i lokale dagligvare­butikker i Lofoten. I dag er det 22 produsente­r fra Lofoten som er represente­rt på Coop Extra Leknes, her er omsetninge­n av lokalmat fordoblet fra 2016 til 2017 fra ca. 1,5 til 3 millioner kroner.
GÅR FORAN: I fjor startet LofotenMat opp et prosjekt for å synliggjør­e lokalmaten bedre i lokale dagligvare­butikker i Lofoten. I dag er det 22 produsente­r fra Lofoten som er represente­rt på Coop Extra Leknes, her er omsetninge­n av lokalmat fordoblet fra 2016 til 2017 fra ca. 1,5 til 3 millioner kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway