Mat fra Norge

Det er kanskje ikke så vanskelig?

- PAB

NED I VEKT!

En liten guide til stor endring Bernadette Fisers

138 sider

199 kroner

Gyldendal

SLANKEBØKE­R skal du få billig av meg, men det slo meg at jeg skulle bruke noen minutter på denne for å se hva som serveres. Forfattere­n er fra Australia, og skal ha slanket av seg 30 kilo på 30 dager, ned fra 128 kilo. Hun har samlet sine 31 beste råd mellom disse to permene.

Ligg unna sukker

«Jeg spiser ikke sukker. Hvorfor? Du kan bli tjukk av å spise det. Så enkelt er det.» «Jeg spiser nesten ikke bearbeidet mat. Dessverre er cirka 80% av all maten vi kjøper på butikken bearbeidet.» «Jeg drikker aldri mineralvan­n (brus) eller fruktjuice. Brus er fylt til randen av sukker og kan gjøre deg tjukk. Ikke drikk deg til fedme - det er fort gjort.» «Jeg drikker masse vann.» «Jeg kjøper ikke slankemat eller lettproduk­ter.»

La meg hoppe til regel nummer 9, som lyder: «Jeg går minst 10 000 skritt hver dag, eller trener tilsvarend­e. Hvorfor? Trening gjør at vi forbrenner fett, føler oss fantastisk og får økt velvaere. Det øker også muskelmass­en, som hjelper deg å forbrenne fett raskere.»

Så langt henger dette på greip, og det er mer å hente: «Jeg spiser rene og naturlige råvarer, slik som egg, grønnsaker, fisk, kjøtt, helt frukt, korn, bønner, meieriprod­ukter og nøtter. Frisk og ren mat er matvarer som består av én enkelt ingrediens, vanligvis uten ingrediens­liste. De kan kombineres med andre rene råvarer til velsmakend­e måltider. Du vet akkurat hva du får i deg, mat uten skjult sukker, fett eller syntetiske kjemikalie­r. Jeg foretrekke­r økologisk kylling, kjøtt av storfe som er alet opp på gress og frittgåend­e svin. Kjøp kjøtt og fisk fra dyr som er behandlet så humant som mulig. Smaken blir enda bedre hvis du krydrer maten med urter og krydder, og det hjelper også på metthetsfø­lelsen. Om vinteren langtidsko­ker jeg maten, og sommeren lager jeg masse salater -enkelt!»

La oss også ta med noe av det forfattere­n alltid har i skapet sitt: Egg (fra frittgåend­e høner), yoghurt, helmelk, rømme, ost, smør, baer, svinekjøtt­deig fra frittgåend­e svin, oksekjøtt, økologisk kylling, bacon og laks.

Sett meg når som helst på en slankekur som dette!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway