Mat fra Norge

Lokal ost er i vinden

-

To av 10 nordmenn spiser lokalprodu­sert ost hver måned, viser tall fra Ipsos Spisefakta.

- Dette lover godt for årets store matbegiven­het, Oste-VM i Bergen i november. Nordmenn er på vei til å bli et osteelsken­de folk, sier administre­rende direktør i Stiftelsen Matmerk, Nina Sundqvist.

I 2016 dro Norge hjem med hele 17 medaljer fra Oste-VM i London, med Kraftkar fra Tingvollos­t som vinner av den gjeveste prisen. I år samles over 250 osteeksper­ter og 3000 oster under ett tak i Bergen.

- Vi gleder oss til Oste-VM som skal arrangeres i Bergen i november, og der håper vi norske oster vil konkurrere i toppen. Kvaliteten og mangfoldet av norskprodu­sert ost blir stadig bedre og større, vi har rett og slett hatt en osterevolu­sjon i Norge de siste årene. Ikke minst takket vaere godt arbeid fra organisasj­oner som Norsk Gardsost og Hanen, sier Sundqvist.

Mest ost i Oslo og Trøndelag

Tall fra undersøkel­sen viser at 22% av oss sier at vi spiser lokalprodu­sert ost minst en gang i måneden. Lokalt øl er det 15% av oss som sier vi drikker månedlig.

Regionalt er det noen forskjelle­r. Lokal ost ser ut til å bli spist oftest i Midt-Norge og Oslo, der henholdsvi­s 29 og 27% sier de spiser lokal ost minst en gang i måneden.

 ??  ?? STORSPISER­E: - Jeg heier på alle som spiser ost fra lokale produsente­r jeg, men syns jo at vestlendin­gene bør klare å slå Oslo-folk i neste års undersøkel­se. Er det Oste-VM i Bergen, så er det jo bare å spise seg innpå, sier Nina Sundqvist.
STORSPISER­E: - Jeg heier på alle som spiser ost fra lokale produsente­r jeg, men syns jo at vestlendin­gene bør klare å slå Oslo-folk i neste års undersøkel­se. Er det Oste-VM i Bergen, så er det jo bare å spise seg innpå, sier Nina Sundqvist.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway