Mat fra Norge

Alle triksene for gode måltider under åpen himmel

- PAB

om hvor man bør dra. Noen ganger er det nok å legge veien til naermeste bekk i nabolaget. Selv en tur til lekeplasse­n kan organisere­s som en piknik, med medbragt mat og drikke.

Så er det matens tur. En frokost i det fri kan vaere noe så enkelt som havregrøt med eple, pannestekt småbrød (med mozzarella og tomat!) eller bruchetta med jordbaer og honning. Lunsjen kan kanskje lages litt mer avansert, som for eksempel med pannekaker med røkelaks og kremost. Forfattere­n minner om at det er mange barn som liker røkelaks, og det er jo ikke så rart. Pinnebrød er en klassiker, og den enkle retten (stekt på bål) blir ikke verre av at man også bruker bacon, ost og basilikum.

«Mat smaker best ute», lyder introen til kapitlet om middag, og det er jo helt riktig. Og her er det mange spennende og velsmakend­e retter å velge blant. Fiskekaker med smørdamped­e grønnsaker, for eksempel. Du strimler de grønnsaken­e du liker best (jo tynnere, jo fortere ferdig) og legger disse i en pakke av aluminiums­folie med en raus klatt smør, salt og pepper. Pakken legges på glørne og blir ganske snart ferdig. I mens kan du steke fiskekaker på bålvarmen, med hjelp av en trepinne.

Kosematen er også tatt med, og den er viktig! Hva tror du om appelsinmu­ffins med fruktnøtt på bål? Eller kanskje banan med Daim stekt på bål?

Med slik lokkemat burde det vaere mulig å få med selv de største latsabbene ut på tur!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway