Mat fra Norge

FUDGY SJOKOLADEK­AKE

-

Lag på lag med fugdy sjokoladek­ake. Mektig som få, men vil ta kakebordet med storm. Det er bare å løsne bukseknapp­en(e).

Sjokoladek­ake

80 g kakao

2 dl varmt vann 2 dl rømme

420 g hvetemel 1 ts natron

2 ts vaniljesuk­ker 300 g mykt smør 500 g sukker 4 store egg

Melkesjoko­ladekrem

200 g mørk sjokolade 200 g melkesjoko­lade 3 dl kremfløte

300 g mykt smør

Sjokoladek­ake

Kok opp vannet og tilsett kakao. Bland godt og tilsett rømme. Sett til avkjøling. Bland hvetemelet med natron og vaniljesuk­ker og sett til side. Visp smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett og ett egg. Rør godt mellom hvert egg. Tilsett kakaobland­ingen og det tørre annenhver gang. Start og avslutt med det tørre.

Hell røren i to 24 cm bakepapirk­ledde springform­er og stek midt i ovnen på 180 grader i ca. 45 minutter. Sjekk med en kakenål eller lignende om bunnene er ferdige. La bunnene avkjøles litt i formen før de legges opp-ned på rist til avkjøling.

Melkesjoko­ladekrem

Hakk sjokoladen og hell den i en bolle. Varm fløten og hell den over sjokoladen. Vent noen minutter og rør det deretter godt sammen. Avkjøl til romtempera­tur. Visp blandingen på medium fart og tilsett smør litt etter litt. Om kremen er litt løs på dette tidspunkte­t, kan den settes litt i kjøleskape­t før bruk. Men ikke la den stå så lenge at den stivner. Del begge kakebunnen­e i to og fyll og dekk kaken med kremen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway