Mat fra Norge

Årets lokalmatgr­ünder

-

TELEMARK: I en knallsterk konkurrans­e stakk Gunnar Sagstuen og Pernilla Vea fra Røyland Gård (i bygda Engesland i Birkeland kommune) av med den prestisjet­unge prisen Årets Lokalmatgr­ünder.

Prisen ble delt ut av statsminis­ter Erna Solberg på Dyrskun i Seljord, og det var en stolt og glad prisvinner som mottok premien på 50 000 kroner, sammen med resten av familien.

– Jeg er utrolig stolt over å denne prisen. Det viktigste er kanskje at så mange har stemt på oss og gitt oss denne annerkjenn­elsen. I tillegg er vi blitt heiet frem av andre lokalmatpr­odusenter. Det gjør meg ekstra takknemlig, sier Gunnar Sagstuen ved Røyland Gård.

Gründeren har sammen med kona Pernille Vea bygget opp en bedrift med flere ansatte, som blant annet sørger for at blåbaer og krekling blir til syltetøy og dermed utnytter naturens spiskammer på en baerekraft­ig måte. Syltetøyet blir nå solgt i 83 MENY-butikker. Spesielt som tilbehør til ost, har syltetøyet blitt veldig populaert. – Røyland Gård er en fantastisk representa­nt for alle de lokalmatpr­odusentene som gjør Norge til et rikere matland. Vi i MENY jobber hver dag for stort utvalg og heier på driftige produsente­r som bidrar til økt

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway