Mat fra Norge

U-b-r-u-k-e-l-i-g

Hvem har vel ikke drømt om i eie en knall rød Ferrari? Spørsmålet er bare om det blir en nedtur hvis drømmen oppfylles med en elektrisk pizzaovn fra Italia.

- TEKST OG FOTO PER A. BORGLUND

OG SVARET er et rungende ja! Denne er dundrende ubrukelig, muligens med unntak av hvis du bruker den til å steke ferdigpizz­aer fra frysediske­n. Det har jeg virkelig ikke testet.

For: Det viser seg at «steinen», altså bunnen, i denne pizzaovnen ikke tåler å få for eksempel ost, saus eller olje på seg. (Det advares faktisk mot det i bruksanvis­ningen, lest i etterpåklo­kskapens skarpe lys). Og det fikk den, fordi trefjøla du skal håndtere pizzaen med er trå og ru som bare det. Pizzabunne­n du lager nekter å skli av og ned på ovnens bunn. Da blir det fort litt søl.

Og da, ser du, begynner det å ryke. Og det begynner faktisk etter hvert å brenne. Å ha åpne flammer i en pizzaovn som ikke er vedfyrt, er litt skummelt. Og seriekoble­de røykvarsle­re som futter av i kor, er sterkt forstyrren­de når du skal prøve å spise noe som med all verdens velvilje kan minne om fragmenter av pizza.

Ferrarien er ikke bare håpløs i bruk, men den ble faktisk også ødelagt. Dens karriere varte i en liten halvtime. Hele greia er svartsvidd og lar seg ikke rengjøre.

Bruk stekeovnen. Gå på Peppes. Gjør hva som helst. Alt er bedre enn dette.

 ??  ?? RØD OG FIN: Det hjelper ikke å vaere blank i lakken hvis det som er under panseret er helt ubrukelig. Akkurat denne elektriske pizzaovnen bør du unngå.
RØD OG FIN: Det hjelper ikke å vaere blank i lakken hvis det som er under panseret er helt ubrukelig. Akkurat denne elektriske pizzaovnen bør du unngå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway