Mat fra Norge

PANKOPANER­T LAMMECARRÉ

-

Denne oppskrifte­n er for 3–4 personer.

Del 1 lammecarré i skiver mellom hvert ben. Pisk sammen 3 hele egg.

Deretter dypper du skivene med lam i de piskede eggene, og så i en bolle med ca. 100 g panko. Gjenta prosessen, brun lammeskive­ne i en varm panne med litt nøytral olje og en spiseskje saltet smør, før du steker i ovnen på 180 grader i ca. 8–12 minutter. Hvor lenge kommer an på tykkelsen og hvor godt du vil ha den stekt.

Paprikasau­s

5 dl kalvekraft, redusert til 2 dl 100 g kaldt smør i terninger 2 store røde paprikaer

Kutt opp og kok paprikaen. Når den er myk, hell ut i en sil og la den ligge og dampe i noen få minutter. Dette vil hindre den i å bli for våt. Kjør den så til en coulis i en blender. Når den er klar, pisker du smøret inn i kalvekraft­en. Pisk så paprikacou­lisen inn i sausen, men husk å ikke la den koke på dette punktet. Da vil sausen skille seg.

Syltet rødløk

1 dl eddik 2 dl sukker 3 dl vann

Kok opp, kutt løk og legg i en lunken sukkerlake.

Grønnsaker

Kutt gresskar i skiver. Rens aspargesbø­nner og kutt purre i strimler. Stek først gresskaret i et par minutter, ha så i resten av grønnsaken­e før du steker i enda noen minutter.

Røstipotet

3 store poteter, ca. 400 g 1 medium, revet gulrot 1 egg

Man regner cirka 100 g per røsti.

Derfor er det viktig å ha litt ekstra vekt, for det er mye vann som skal presses ut. Skrell potetene og riv med rivjern. Plukk opp en god neve, og skvis godt for å få ut så mye vann som mulig. Når du har tatt alt, blander du inn revet gulrot. Deretter 1 helt egg, og en god klype salt og pepper. Stek kakene på begge sider i smør eller olje.

 ?? ?? PANKOPANER­T LAMMECARRÉ: Serveres med syltet rødløk, paprikasau­s og røstipotet.
PANKOPANER­T LAMMECARRÉ: Serveres med syltet rødløk, paprikasau­s og røstipotet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway