Mat fra Norge

KREMET ESTRAGONKY­LLING

-

Kremet estragonky­lling er en nydelig fransk klassiker, også kjent som poulet à l’estragon, hvor den friske estragonen virkelig kommer til sin rett. Bruk gjerne kyllinglår med skinn, da skinnet setter ekstra god smak på retten. Har lårene bein, må du regne med litt ekstra tid til gjennomste­king

4 porsjoner

6 kyllinglår uten bein

1 ½ ts salt

½ ts pepper

1 ss smør

1 ss olivenolje

3 sjalottløk

2 fedd hvitløk

1 ½ dl hvitvin

2 ½ dl ferdig utblandet kyllingbul­jong eller -kraft

1 ½ dl kremfløte

1 ½ ss hvetemel

1 neve frisk estragon

Tilbehør ris en enkel salat

Start med å koke risen, slik at den er ferdig når kyllingen er serverings­klar. Krydre kyllinglår­ene med salt og pepper. Stek dem 3–4 minutter på hver side i en blanding av smør og olivenolje i en varm stekepanne. Kyllingen skal trekke i sausen senere, så det går fint om den ikke er gjennomste­kt.

Skrell og finhakk sjalottløk­en og hvitløksfe­ddene mens kyllingen steker. Legg den stekte kyllingen over på et fat til senere. La sjalottløk­en og hvitløken frese i samme stekepanne du stekte kyllingen i. Når løken begynner å bli myk og blank, tilsetter du hvitvinen og lar det koke inn i et par minutter. Tilsett kyllingbul­jongen eller -kraften og kremfløten og la sausen koke opp.

Rør ut hvetemelet i bitte litt kaldt vann, og spe sausen med jevningen under omrøring. Finhakk estragonen og dryss den over sausen.

La sausen koke i 5 minutter og smak den til med salt og pepper. Legg i den stekte kyllingen, legg på et lokk og la kyllingen trekke i sausen til den er helt gjennomste­kt. Gjør klar salaten i mellomtide­n.

Server kyllingen med ris, estragonsa­us og en enkel salat.

Glutenfri ved å bytte ut hvetemelet med maisenna. Sjekk også at kyllingbul­jongen er uten spor av gluten. Melkefri ved å bruke et plantebase­rt alternativ til fløte og smør.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway