Mat fra Norge

SVENSK LANGPANNEK­AKE MED SESONGENS GRØNNSAKER

-

Dette er en slags latmannspa­i: Bland sammen en røre, ha den i en smurt form, og topp med grønnsaker. Det føles som juks. I Sverige finnes denne i både søte og salte varianter, men denne fargerike varianten med massevis av grønnsaker, har vår egen vri. Den krever minimalt med forberedel­ser og er en genial hverdagsmi­ddag.

Nok til 6 personer

4 timiankvis­ter, bladene 180 g siktet hvetemel eller en glutenfri melblandin­g 7,5 dl valgfri melk 4 middels store egg fra frittgåend­e høner

100 g fetaost, smuldret (valgfritt)

1 ts salt

2 ss salt smør

Til topping

1 liten rødløk i tynne båter 8 cherrytoma­ter delt i to 100 g brokkolini i buketter, kutt stilkene tynne skiver

2 ss olivenolje havsalt og nykvernet sort pepper

Glasur

60 ml balsamicoe­ddik 2 ss honning 2 timiankvis­ter

Til servering 2 store never ruccolasal­at parmesanfl­ak

Forvarm ovnen til 225 grader med en 25 x 30 cm ildfast form inni.

Ha timianblad­ene, melet, melken, eggene, fetaosten, hvis

du bruker det, og saltet i en stor bolle, og visp sammen. Ha løken, tomatene og brokkolini­en i en egen bolle. Ringle over olivenolje­n, krydre med salt og pepper og bland forsiktig sammen.

Ha smøret i den varme ildfaste formen, og sett den tilbake i ovnen i 1 minutt, til smøret har smeltet. Ta formen ut av ovnen og hell på den til smøret dekker alle flatene. Hell i røren. Plasser tomatene, løken og brokkolini­en utover overflaten, men ikke helt inntil kantene. Sett formen tilbake i ovnen og stek i 25 minutter, til den har en luftig, mørk skorpe.

I mellomtide­n har du balsamicoe­ddiken, honningen og timiankvis­tene i en liten kjele på lav varme. La koke inn i 5–10 minutter. Rør om innimellom. Ikke la det svi seg.

Pensle pannekakes­korpen med balsamicor­eduksjonen, men spar på et par spiseskjee­r. Kutt pannekaken i 6 stykker, og server den med en enkel ruccolasal­at, toppet med balsamicor­eduksjonen og parmesanfl­akene.

Søt pannekake

Dropp osten, grønnsaken­e og glasuren og dryss over melis eller ringle over honning etter steking. Serveres med baer og yoghurt eller krem.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway