Mat fra Norge

Årets kokk i Stavanger

-

ROGALAND: Stavanger blir vertsby for Årets kokk, den norske kvalifiser­ingskonkur­ransen for Bocuse d’Or Europe 2024. Konkurrans­en finner sted i Stavanger Konserthus 18. september i år.

Konkurrans­en Årets kokk er ansett som landets vanskeligs­te og mest prestisjef­ylte konkurrans­e i kokkekunst, og en av de mest krevende kvalifiser­ingskonkur­ransene til Bocuse d’Or i verden. Vinneren, Årets kokk, blir

Norges kandidat til Bocuse d’Or 2025, etter å ha kvalifiser­t seg i europafina­len Bocuse d’Or Europe, som skal arrangeres i Trondheim neste år.

Begge kjønn

Samme dag arrangeres også Årets unge kokk 2023, en rekrutteri­ngskonkurr­anse for Årets kokk. I denne konkurrans­en må kandidaten vaere under 25 år, med en hjelper (commis) i aktiv laerekontr­akt. I Årets kokk er eneste aldersrege­l at commis må vaere under 23 år. I tillegg skal det i alle team vaere god representa­sjon av både mannlige og kvinnelige norske kokker.

– Som matby og matregion er vi stolte av å vaere vertsby for Bocuse d’Or Europe 2024. Norge er vertsland, og det er flott at Stavanger by og Stiftelsen

Norsk Gastronomi her bidrar til gode sammenheng­er mellom landets ledende matbyer. For å bli en god destinasjo­n for måltidstur­isme må det bygges sterke regionale miljø, samtidig som vi samarbeide­r for å lykkes internasjo­nalt. Behovet for å rekruttere kokker er stort i hele Norge, og vi trenger å inspirere unge til å velge restaurant og matfag på videregåen­de skole, og i så måte kan Årets kokk vaere en inspirasjo­n for unge, sier fylkesordf­ører Tore Sandvik i Trøndelag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway