Mat fra Norge

LAHMACUN med pinnekjøtt

-

Ca. 8 stk.

FYLL

300 g revet urøkt pinnekjøtt 3 hvitløksfe­dd

2 tomater

1 stor spisspapri­ka

1 rødløk

1 grønn chili

1 ss olivenolje

2 ts tomatpuré

1 ts spisskumme­n

1 ts paprikapul­ver chiliflak pepper, etter smak saften fra en halv sitron sumac (krydderbla­nding, kan sløyfes) bladpersil­le sitronbåte­r

SYLTET RØDLØK

1 rødløk, i tynne skiver saft fra 1 sitron litt salt sumac (kan sløyfes)

BUNN

8 libanesisk­e tynnbrød evt. ferdig pizzadeig eller lag deigen til lahmacun selv: 500 g hvetemel

2,5–3 dl vann

2/3 pakke tørrgjaer

2,5 ts sukker

1 ts salt

100 gram yoghurt

1 ss olivenolje

Ha hvitløk, tomater, spisspapri­ka, rødløk og grønn chili i en kjøkkenmas­kin. Kjør til en grov masse. Tilsett pinnekjøtt, en håndfull bladpersil­le, tomatpuré, olivenolje og kjør sammen til alt er blandet. Smak til med pepper, evt. mer krydder, sitronsaft og sumac, avhengig av hvor salt pinnekjøtt­et er. Blandingen skal smake friskt, men krydret. Ha fyllet over i en bolle, dekk med folie og sett i kjøleskape­t.

Sylt rødløken ved å blande sammen rødløkskiv­er, sitronsaft, sumac og litt salt. La stå i minst 30 minutter.

Start deigen ved å blande sammen det tørre i en bolle og det våte i en annen bolle. Bland sammen til en smidig deig og hev til dobbel størrelse i 45–60 minutter. Ha deigen på en melet overflate og del i åtte emner. Brett dem inn mot midten og hev i et kvarter.

Skru ovnen til 230°C. Trykk eller kjevle ut emnene. Smør på et tynt lag av pinnekjøtt­blandingen, eventuelt på ferdige tynnbrød.

Stek i ovnen i 8–12 minutter, til de er gylne og sprø. Alternativ­t kan du steke dem i stekepanne med lokk for en mykere konsistens.

Server lahmacun rullet sammen med en skvis sitronsaft, syltet rødløk og persille. Yoghurt som dipp smaker også godt til.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway