GRIL­LET BIFF med PEPERONATASAUS

FORBEREDELSER 20 min | TILBEREDNING 55 min + ma­ri­ne­ring | POR­SJO­NER 4

Mindfulness - Veien til lykke - - Kapittel 7 -

4 hvit­løks­bå­ter

1,2 dl tørr rødvin

1 ts tør­ket ros­ma­rin

4 ss oli­ven­olje

750 g flanke­stek

1 stor løk, ski­vet

4 stor pap­ri­ka, ski­vet

1/2 ts tør­ket ore­ga­no

5 ts ka­pers, skyl­let

1 ss bal­sa­mico­ed­dik

12 små, fris­ke ba­si­li­kum­bla­der

1. Knus 2 hvit­løks­bå­ter. Fin­hakk de and­re to bå­te­ne og sett dem til side. Legg den knus­te hvit­lø­ken i en glide­lås­pose sam­men med rødvin, ba­si­li­kum, ros­ma­rin og 2 ss olje. Legg kjøt­tet i po­sen og la det lig­ge kjø­lig i 6 ti­mer.

2. Varm 1 ss olje i en kje­le på mid­dels var­me. Til­sett løk og la den fre­se ca. 10 mi­nut­ter, til den er gyl­len. Til­sett pap­ri­ka, ore­ga­no og res­ten av ol­jen. Dekk til og la det sur­re til grønn­sa­ke­ne er mø­re, ca. 5 mi­nut­ter. Til­sett den hak­ke­de hvit­lø­ken og la det sur­re mens du rø­rer, ca. ett mi­nutt. Rør inn ka­pers og ed­dik og la det sur­re i 2 mi­nut­ter. Kryd­re etter smak.

3. Smør gril­len (ev. en grill­pan­ne) og sett den på mid­dels var­me. Ta bif­fen ut av ma­ri­na­den og kryd­re den med 1/4 ts salt og sort pep­per etter smak. Grill bif­fen i ca. 6 mi­nut­ter på hver side, da blir den medi­um stekt. La kjøt­tet hvi­le i 3 mi­nut­ter og skjær kjøt­tet i tyn­ne ski­ver. Hell pepe­ro­nata­sau­sen over kjøt­tet.

NÆRINGSINNHOLD (per por­sjon) 381 kcal, 39 g prot, 15 g karb, 3 g fib­er, 8 g suk­ker, 18 g fett, 5 g met­tet fett, 325 mg na­tri­um

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway

© PressReader. All rights reserved.