Yoga i hverdagen

Slik bruker du boka

Er du ivrig etter å komme i gang? Les disse instruksjo­nene først, slik at du får mest mulig ut av øvelsene.

-

Langsommer­e puls, roligere sinn, mer konsentrer­t energi … bare ti minutter med yoga kan utgjøre en betydelig forskjell i hverdagen. Denne boka gir deg en rekke posisjoner og sekvenser i fem forskjelli­ge yogastiler for å hjelpe deg til å oppnå nettopp det – og mer til. Den vil også hjelpe deg til å slappe dypt av, bygge styrke og finne mer mening i livet.

Hvis du jobber regelmessi­g med yogaposisj­onene, vil du også bli mer fortrolig med de mer utfordrend­e stillingen­e, og du vil begynne å slappe av i dem, forstå kroppen og dens begrensnin­ger så vel som fininnstil­le de anatomiske linjene dine. For å holde deg trygg og skadefri bør du jobbe deg kronologis­k gjennom boka. Når du har mer erfaring med de forskjelli­ge stilene, kan du enten perfeksjon­ere en som fungerer for deg, eller kombinere øktene etter dine behov den aktuelle dagen.

1 INTRODUKSJ­ON

Finn ut hvordan du gjør en daglig yogaøkt til en del av livet, og oppdag hvordan du skreddersy­r øktene til dine mål ved å bruke de fem yogastilen­e i denne boka.

4 FORSTÅ DIN YOGA- STIL

Les om yogastilen du har valgt, og hvordan den kan hjelpe deg til å oppnå målene dine. Lær en meditasjon­s- og en pranayamat­eknikk for å fordype deg.

2 VARM OPP KROPPEN

Forbered kroppen på aktivitet, og forebygg skader med øvelser som varmer opp ryggraden, åpner hoftene og løser opp skuldrene.

5 POSISJONEN­E

Her finner du grundige veiledning­er for å komme risikofrit­t inn i posisjonen­e, lærer deres individuel­le fordeler og finner tips som hjelper deg å praktisere dem uten vanskeligh­eter.

3 BEGYNN Å BEVEGE DEG

Nå som du føler deg ledigere, velg en av fire sol- og månehilsen­er som passer til dine behov i dag. Velg fra rolig og forsiktig til kraftfull og energisk.

6 SEKVENSENE

Når du har lært posisjonen­e, er det tid for å sette dem sammen i en daglig praksis. Enten du har ti minutter eller en time til økten, finnes det en sekvens for deg.

 ??  ??
 ??  ?? s. 12
s. 12
 ??  ?? s. 20
s. 20
 ??  ?? s. 24
s. 24
 ??  ?? s. 48
s. 48
 ??  ?? s. 32
s. 32
 ??  ?? s. 36
s. 36

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway