Yoga i hverdagen

Pyramide

-

l hoftebredd­es Med føttene avstand, parallelle ta et og stort i skritt rett bakover med høyre bein. Hold venstre fot som den er, og drei høyre hæl så foten er i 45 graders vinkel. Spre tærne og press gjennom venstre stortå og utsiden av høyre fot. Løft fotbuene ved å dra anklene fra hverandre.

l Med hendene på hoftene, før høyre hofte forover og venstre hofte bakover, slik at bekkenet vender mot forsiden av matten. Trekk innsiden av lårene mot hverandre for å stabiliser­e stillingen.

l Pust inn og press ned mot underlaget idet du forlenger ryggraden. Deretter, på én utpust, begynn å bøye deg forover mens du holder ryggen flat. Gjør det sakte og omtenksomt til du når slutten av utpusten, og hold.

l På neste innpust, strekk og forleng hele ryggraden, og slipp forsiktig på én utpust for å bøye deg lenger forover. Sentrer overkroppe­n over bekkenet, ikke det forreste beinet, og la ryggen naturlig krumme seg idet du kommer lavere. Fortsett å forlenge og senke på denne måten så langt det er behagelig, og før hendene til leggene, en blokk på hver side av det forreste beinet eller gulvet. l Hvil i stillingen i fem til ti åndedrag, pust jevnt gjennom nesen. Når du er klar, skyv ned gjennom føttene og pust inn for å vende tilbake til stående, og pust ut og samle føttene. Hold et øyeblikk, og gjenta på den andre siden.

Iyengar sier … Når du blir komfortabe­l i denne posisjonen, vil regelmessi­g praksis stimulere og styrke nyrene. Den bidrar også til å fjerne stivhet i nakke og skuldre.

 ??  ?? Fordeler: l Beroliger nervene l Bidrar til dyp pust l Forbedrer fordøyelse­nl Letter menstruasj­onssmerter
Fordeler: l Beroliger nervene l Bidrar til dyp pust l Forbedrer fordøyelse­nl Letter menstruasj­onssmerter

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway