Yoga i hverdagen

Avslapning

-

l Ligg på ryggen og legg armene i behagelig avstand fra sidene med håndflaten­e vendt oppover. Strekk ut beina, med føttene i litt bredere enn en hoftebredd­es avstand, og la føttene vippe til sidene.

l Vri litt på overkroppe­n for å ligge behagelig på gulvet, sjekk at armer og bein er symmetrisk­e, og hvil hodet på midten av bakhodet. Lukk øynene.

l La eventuell anspenthet som har bygget seg opp i yogaøkten slippe ned i gulvet, la den bevisst slippe på hver utpust.

l Pust mykt og jevnt ned i magen, la

øyelokkene bli tunge, slapp av i kjeven og magen. Hvil en liten stund, og la så pusten bli litt langsommer­e og dypere, Gjør utpusten litt lengre inn innpusten. La all spenning synke ned i matten når du puster ut.

l Bruk litt tid på å reflektere på posisjonen du har konsentrer­t deg om i dag, legg merke til eventuelle endringer i kroppen etterpå. Hva føles strukket? Hva føltes utfordrend­e?

l La pusten vende tilbake til normalt, og hvil i stillingen i fem til ti minutter. Legg merke til om du kan kjenne en følelse av utvidelse når du puster inn, og en følelse av mykhet når du puster ut. l For å komme ut av stillingen, beveg sakte på fingre og tær. Før armene ut til sidene og over hodet, og strekk forsiktig kroppen fra føtter til fingertupp­er. Før knærne inn mot brystet, rull over på høyre side og hvil et øyeblikk. Bruk venstre hånd for å komme deg opp i sittende stilling.

Iyengar sier …

I Savasana blir kropp og sinn ett, og du opplever en indre stillhet.

 ??  ?? Fordeler: l Roer ned sinnet l Balanserer sinn, kropp og humør l Virker foryngende l Reduserer tretthet
Fordeler: l Roer ned sinnet l Balanserer sinn, kropp og humør l Virker foryngende l Reduserer tretthet

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway