Yoga i hverdagen

Kobra

-

l på Ligg gulvet. på Ta magen et par med dype pannen åndedrag, hvilende og spre føttene i hoftebredd­es avstand med strake ankler og tærne spredt. Strekk beina, sørg for at knærne er på linje med de midterste tærne, engasjer beinmuskle­ne og løft indre lår opp og ut. Press ned gjennom bekkenet.

l Plasser hendene under skuldrene med håndflaten­e ned, fingrene spredt og håndleddet parallelt med forsiden av matten. Skyv ned gjennom roten av tommel- og pekefingre­ne.

l Trekk albuene sammen og roter skuldrene opp, tilbake og ned slik at halsen får god plass, og slipp så skulderbla­dene bakover og inn mot ryggraden.

l bekkenet Stram magen for å strekke og press korsbeinet ned gjennom mot halebeinet. Pust inn, og løft hodet og skuldrene så langt det er komfortabe­lt ved å dra nakken oppover, slik at øynene fortsatt ser ned. Pust ut.

l På en innpust, skyv ned gjennom hendene, som om du drar gulvet mot deg, og føl at brystet åpnes idet du drar ryggraden ytterliger­e forover og opp.

l Forleng ryggraden jevnt uten å presse sammen nakken eller korsryggen, og se om du kan føle en fornemmels­e av letthet idet du løfter baksiden av kroppen.

l Pust normalt i posisjonen i tre til fem åndedrag. Pust sakte og kontroller­t ut idet du senker kroppen mot gulvet virvel for virvel, og hvil hodet på den ene siden.

Sivananda-gevinst

Åpner brystområd­et og stimulerer hjertet.

 ??  ?? Fordeler: Styrker ryggraden og l spinalnerv­eneLindrer spenninger i rygg, l skuldre og nakkeBidra­r til å lette stress l og utmattethe­tÅpner hjertet l og lungene
Fordeler: Styrker ryggraden og l spinalnerv­eneLindrer spenninger i rygg, l skuldre og nakkeBidra­r til å lette stress l og utmattethe­tÅpner hjertet l og lungene

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway