Yoga i hverdagen

Sneglen

-

l Ligg på ryggen med bøyde knær, føttene flatt i gulvet og armene langs sidene med håndflaten­e ned. Ta noen få åndedrag ned i magen for å roe sinnet.

l Før knærne inn mot brystet, og strekk så ut beina for å føre føttene opp mot taket.

l Ta et dypt åndedrag, så, på en utpust, pust ut, press ned gjennom hendene for å løfte beina opp og over hodet til gulvet bak deg, med knærne svakt bøyd og tærne stukket innunder. Samtidig fører du hendene til sidene for å støtte ryggen.

l Bli her i noen få åndedrag, med ryggen svakt bøyd. Til forskjell fra den tradisjone­lle yang-posisjonen Plogen (s. 74) har denne yin-versjonen en myk, rundet ryggrad. Rett ut beina og strekk gjennom hælene.

l Hvis det er komfortabe­lt her, slipp hendene og strekk ut armene med håndflaten­e vendt oppover, og pust jevnt og sakte ned i magen i tre til fem minutter.

l føttene For å og komme rett ut ut ryggen, av stillingen, slipp den løft virvel for virvel til gulvet til du ligger flatt på ryggen. Hold et øyeblikk eller to, og kom så inn i Broen (s. 75), for å rette ut ryggraden.

Tips

Hvis føttene ikke kan nå gulvet bak deg, hvil dem på en pute eller setet på en stol. Alternativ­t, gjør Glad baby (s. 92) i stedet.

 ??  ?? Bra for: l Frigjør ryggraden l Døyver utmattelse l Roer ned hjernen l Letter søvnløshet Meridianer Blære og lunger
Bra for: l Frigjør ryggraden l Døyver utmattelse l Roer ned hjernen l Letter søvnløshet Meridianer Blære og lunger

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway