Yoga i hverdagen

Hjerteåpne­nde avslapning

DETTE TRENGER DU: YOGAPUTE, TEPPE, ØYEPUTE

-

l Plasser en yogapute langsetter midten på matten, og brett et teppe over den bortre enden. Ha øyeposen i nærheten.

l baken Sitt om med lag ryggen 20 cm mot fra puten, kortenden, med og strekk beina ut framfor deg. Bruk hendene og deretter underarmen­e til å støtte deg, og senk ryggen gradvis ned på puten, slik at enden nærmest deg er på linje med de nederste ribbeina dine, som vist på bildet.

l Hvil hodet på teppet, juster høyden hvis nødvendig ved å plassere en blokk under teppet. La armene falle ut til sidene med håndflaten­e vendt oppover. Gjør de mindre justeringe­ne du eventuelt trenger, slik at det ikke er noen belastning­er på kroppen.

l Koble forsiktig inn pusten, og overgi vekten til underlaget. Hvil her så lenge det er komfortabe­lt, opptil 20 minutter.

l beveg For sakte å komme på fingrene ut av posisjonen, og tærne, fjern øyeposen, bøy knærne og før føttene inn til baken. Rull forsiktig over på høyre side og hvil i fosterstil­ling en liten stund, før du bruker hendene til å komme opp i sittende stilling. For å gjøre avspenning­en dypere, se for deg at du står på en strand med føttene i vann opp til anklene. Betrakt hver bølge som sakte flyter rundt føttene, og deretter drar deg ut i det enorme havet. Avpass bevegelsen av bølgene til pusten din.

Tips

 ??  ?? Fordeler: l Åpner øvre del av brystet l Hjelper på pusten l Gir beina hvile l Roer ned sinnet
Fordeler: l Åpner øvre del av brystet l Hjelper på pusten l Gir beina hvile l Roer ned sinnet

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway