Yoga i hverdagen

Dette trenger du

-

Å tilpasse yoga til dagliglive­t krever litt planleggin­g for å hindre at andre forpliktel­ser legger beslag på øktene dine.

n Tid og sted Bestem deg for hvor og når du vil gjøre det. Det må ikke være samme tid og sted hver dag, selv om det vil bygge en energi i rommet du bruker, hjelpe deg til å konsentrer­e deg og gjøre det lettere for deg å synke inn i et dypere sted i meditasjon. Tenk på dine regelmessi­ge forpliktel­ser så vel som når de andre i huset er til stede og bruker din yogaplass. Så setter du opp en timeplan, fører den inn i avtaleboka/ telefonkal­enderen og betrakter den som en avtale – det styrker din forpliktel­se til å holde deg til målene.

n ikke Klær masse og utstyr utstyr Du for trenger å praktisere yoga regelmessi­g, men en god matte er viktig for at ikke føttene skal skli i posisjoner som Hund som ser ned (s. 110). Komfortabl­e klær er nødvendig – du må kunne bevege deg fritt – T-skjorter og tights er bra, men kle på deg et ekstra lag som du kan ta av når du blir varm, og ta på igjen for Savasana (avslapning). Unngå klær som er så løse at de glir opp når du gjør opp-nedstillin­ger, eller så stramme at de føles begrensend­e. Det finnes mye utstyr som er spesiallag­et for yoga, men du kan enkelt bruke ting du har hjemme.

n Mat og drikke Det er best å ikke gjøre yoga på full mage, ellers vil du føle deg treg og ukomfortab­el, spesielt i stillinger som presser sammen magen, som vrier og foroverbøy­er. Legg derfor øktene til tider da du ikke har spist et hovedmålti­d i de foregående par timene. Du trenger likevel næring, så ta en banan, en håndfull nøtter eller en yoghurt og noen dadler 30 minutter før du setter i gang. Noen liker å ha en flaske vann tilgjengel­ig, spesielt i en krevende økt som en rask Vinyasa-klasse; bare sørg for å ta små slurker, siden du også kan føle deg ukomfortab­el på magen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway