Yoga i hverdagen

Meditasjon

-

ÅPNINGSMED­ITASJON

n Sitt komfortabe­lt eller ligg på ryggen og bruk en liten stund på å komme inn i kroppen. Ta noen få dype innpust, og slipp ut pusten med et sukk gjennom åpen munn. Når du føler deg roligere og mer til stede, rett oppmerksom­heten mot området under navlen, og legg stille merke til at magen hever og senker seg når du puster. Det er ikke nødvendig å endre noe, bare legg merke til fornemmels­ene du opplever.

n Etter et minutt eller to, begynn å legge merke til andre fysiske fornemmels­er i kroppen; følelsen av luften eller klærne mot huden, presset fra kroppen som hviler på gulvet under deg, eller lydene som trenger inn i bevissthet­en. Når du føler deg klar, flytt oppmerksom­heten mot hjerteområ­det, og begynn å merke eventuelle følelser du har. Er du nølende, lei eller utålmodig etter å begynne å bevege deg? Igjen, ikke prøv å endre noe, bare vær vitne til det som allerede er til stede i deg.

n Til slutt, la oppmerksom­heten hvile på nesebroen midt mellom øynene dine. Legg merke til eventuelle tanker som kommer inn og ut av bevissthet­en. Ingen tanke er god eller dårlig, så prøv å ikke dømme noen av dem, bare legg merke til at de kommer, aksepter at de er der, og la dem drive bort. Etter et par minutter vender du oppmerksom­heten tilbake til hjertet. Hvil der en liten stund, og åpne så sakte øynene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway