Aktiv Träning (Sweden)

FRÅGA OSS.

Jag gillar verkligen min löparkompi­s, men ibland lufsar vi runt och småsnackar lite väl mycket under träningspa­ssen. Hur får vi in mer kvalitet i träningen?

-

Bönor och allergi är bara några av alla de saker du kan få veta mer om här.

SVAR: En kompis är framför allt guld värd för motivation­en, men du kan också använda kamratskap­et för att göra löprundorn­a effektivar­e. Om ni båda behöver hjälp att komma ur komfortzon­en kan ni sätta upp ett ambitiöst mål som ni kan träna tillsamman­s mot, t.ex. en viss sträcka eller ett lopp.

Ni kan också utnyttja att ni är två genom att leta upp olika löprundor och därmed variera träningen lite mer. Kom eventuellt överens om att ni ska turas om att planera era löprundor. På så sätt behöver du bara tänka till lite extra varannan gång, eftersom det annars är din kompis som tar täten. På köpet kan du kanske upptäcka nya spännande rundor, som du inte skulle hittat annars. Slutligen är det främst under tuffare pass som intervalle­r eller tempolöpni­ng, som en kompis verkligen kan bidra till att du tar i lite extra. Genomför alltså lite tuffare intervallp­ass också ibland.

 ??  ?? En kompis gör att det blir lättare och roligare att löpträna, men träningen kan också bli effektivar­e.
En kompis gör att det blir lättare och roligare att löpträna, men träningen kan också bli effektivar­e.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden