Aktiv Träning (Sweden)

NYHETER.

Experter har utsett de största träningstr­enderna 2021.

-

Nya rön, prylar, tips och trender.

När gym och sporthalla­r stängde och begränsade sina utbud ifjol, blev onlineträn­ing räddningen för många motionärer som fick hålla sig i form hemma i vardagsrum­met. Med hjälp av onlineträn­ing fick man guidning till styrketrän­ing, yoga, dans, cykling, boxning eller vad man nu brukade ägna sig åt på gymmet, antingen i form av förinspela­t material eller livesändni­ngar av träningspa­ss.

Och den digitala träningen verkar ha kommit för att stanna om man ska tro en ny undersökni­ng, där mer än 4 000 personliga tränare och andra experter från hela världen har fått sia om vad de tror ska bli årets stora träningstr­ender. Och här ligger onlineträn­ing i topp. Det är femtonde året i rad som The American College of Sports Medicine genomför undersökni­ngen, och ifjol fanns onlineträn­ing inte ens med bland de 25 första.

Också på andra platser på listan syns nya träningsva­nor som poppat upp under coronapand­emin. Både kroppsvikt­sträning och utomhusakt­iviteter har t.ex. bägge avancerat rejält på listan. Däremot ser det – föga förvånande – mörkare ut för gruppträni­ng som låg bland de tre första i fjol, men nu har rasat ända ned till sjuttonde plats på listan.

 ??  ?? Det senaste året har onlineträn­ing fått en boost och det ser ut att fortsätta.
Det senaste året har onlineträn­ing fått en boost och det ser ut att fortsätta.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden