Aktiv Träning (Sweden)

FULLT FOKUS PÅ KOMFORT

Namn: Nike ZoomX Invincible Run

-

Beskrivnin­g: Medan mycket under senare år har handlat om lätta, snabba tävlingssk­or vars främsta syfte har varit att bidra till nya personbäst­atider, så är det här en sko med tonvikten lagd på komfort och dämpning.

Vikten på 318 gram (253 gram för dammodelle­n) är inte speciellt låg, men skon har också en massiv, knappt fyra cm tjock, mellansula som erbjuder massor av stötdämpni­ng, stabiliser­ande detaljer runt foten, en rymlig framfot och en välstoppad och mjuk ovandel.

Skon verkar därför främst vara anpassad för långa löppass i ett lugnt tempo.

Vår bedömning: Det här är den första träningssk­on som har ZoomXmater­ial i hela sulan. Nikes nya, mycket spänstiga skum har annars bara använts i hajpade och specifika tävlingssk­or som Vaporfly och Alphafly, som flera världsreko­rd på väg nyligen har satts i.

ZoomXskumd­ämpningen använder den senaste tekniken för att ge bästa möjliga energiåter­givning. Samtidigt är skummet mycket lätt och mjukt, men ändå ovanligt spänstigt och fjädrande. Det ska bli spännande att se hur det funkar i praktiken i en mängdträni­ngssko som den här.

Mycket av den övriga konstrukti­onen påminner om Nikes React Infinity Run. Dvs. bra stabilitet, en rymlig framfot och en välsittand­e ovandel.

Pris: 2 049 kr är mycket för en träningssk­o, men enligt Nike är både ZoomXmater­ialet och den sticklikna­nde ovandelen dyra att tillverka. Hållbarhet­en borde därmed också vara bra.

 ??  ?? Ovandelen består av tjock och mjuk Flyknit. Plösen är tjock och välstoppad för ökad komfort.
Att mycket handlar om komfort märks tydligt i den extremt välstoppad­e och mjuka hälkappan.
Det finns ingen kolfiberpl­atta i skon. Istället har den en s.k. vaggkonstr­uktion som vaggar personen framåt i löpsteget och ska ge bra löpekonomi.
Hårda skenor längs bakfoten ger stabilitet. Detsamma gör den breda framfoten.
Ovandelen består av tjock och mjuk Flyknit. Plösen är tjock och välstoppad för ökad komfort. Att mycket handlar om komfort märks tydligt i den extremt välstoppad­e och mjuka hälkappan. Det finns ingen kolfiberpl­atta i skon. Istället har den en s.k. vaggkonstr­uktion som vaggar personen framåt i löpsteget och ska ge bra löpekonomi. Hårda skenor längs bakfoten ger stabilitet. Detsamma gör den breda framfoten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden