Aktiv Träning (Sweden)

10: Vad är downhill?

-

Om du gillar att cykla snabbt över stock och sten, på slingriga stigar och utför branta bergssidor, så är downhill något för dig. Den korta och intensiva körningen frigör massor av adrenalin. Som tur är behöver du inte flytta till Frankrike eller Italien för att få uppleva sporten. I hela Skandinavi­en finns det både korta och långa downhillsp­år och i den svenska fjällvärld­en finns massor av spektakulä­ra downhill-leder.

En variant av adrenalinf­ylld downhillcy­kling är s.k. endurolopp. Mtb Enduro är en av de grenar inom mountainbi­kesporten som har ett starkt socialt inslag. Deltagarna i endurolopp­en cyklar ett antal olika sträckor vars tider sedan läggs ihop till en totaltid. Endurolopp­en körs på tunga och robusta cyklar, och det är därför naturligt att man inte kör tävlingar i uppförsbac­kar med dem.

 ??  ?? En downhillcy­kel är designad för just den grenen. Mtb:n har en kraftig framgaffel med massor av dämpning och den är både kompakt, robust och tung.
En downhillcy­kel är designad för just den grenen. Mtb:n har en kraftig framgaffel med massor av dämpning och den är både kompakt, robust och tung.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden