Aktiv Träning (Sweden)

Tung trailsko för långa löprundor

Det handlar i hög grad om komfort och generöst med stötdämpni­ng när det gäller New Balances trailsko för långa löprundor. Däremot är vikten lite för hög.

-

NEW BALANCE FRESH FOAM HIERRO V6

Pris: 1 600 kr

Fakta: Trailsko för långa löppass. 28 mm mellansula i bakfoten och 20 mm i framfoten. Dropp: 8 mm. Vikt: 353 gram (stl 44).

Om det är något man inte kan beskylla New Balances senaste version av den dämpade trailskon Hierro för, så är det att den inte har någon mellansula. Den märks nämligen tydligt i den här skon. 28 mm tjock är mellansula­n i bakfoten, och det är mycket för att vara en trailsko. Sulan består av NB:s Fresh Foam Xskum. Det är ett bra material som är mjukt och väldämpat, men samtidigt tillräckli­gt stabilt och spänstigt för att foten inte ska glida runt.

Ända sedan lanseringe­n har Hierros svaghet varit vikten. Det gäller också här. 353 gram väger skon i storlek 44, och även om den har blivit något lättare jämfört med föregångar­en är det fortfarand­e för mycket. Den känns helt enkelt tung på foten, särskilt när man löper uppför i terrängen.

Däremot är komforten utmärkt. En robust och sömlös ovandel sitter åt runt foten utan att skava, och den breda, stoppade plösen gör att ev. tryck från de platta skosnörena undviks. Skon är lätt att snöra åt, och stadgan är bra i både bak och mittfoten. Yttersulan är utvecklad i samarbete med Vibram. Den är förvånansv­ärt effektiv på nästan alla underlag. Det är bara i lera som den inte funkar.

 ??  ?? Som vanligt handlar det om tycke och smak när det gäller design och färgkombo. Den här varianten gillade testarna.
Som vanligt handlar det om tycke och smak när det gäller design och färgkombo. Den här varianten gillade testarna.
 ??  ?? Yttersulan sticker ut en bit baktill. Det ger extra stabilitet när man springer utför.
Yttersulan sticker ut en bit baktill. Det ger extra stabilitet när man springer utför.
 ??  ?? Vibramsula­n, med dess låga dobbar i olika storlekar, funkar på alla underlag utom i lera.
Vibramsula­n, med dess låga dobbar i olika storlekar, funkar på alla underlag utom i lera.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden