Aktiv Träning (Sweden)

VÅGHALS VISAR VÄGEN

-

Den adrenalinp­umpande mtb-grenen freeride är rätt mansdomine­rad. Nyligen bestämde sig dock sju av de bästa kvinnliga cyklistern­a inom sporten för att träffas i ett av världens tuffaste mtb-områden i Utah, USA. Där bevisade de att de är minst lika bra som männen när det handlar om att utföra spektakulä­ra stunttrick på cykeln. Här är det den 30-åriga kanadensis­ka downhillmä­staren Vaea Verbeeck, som flyger ut över kanten till de röda klipporna. Freeride är en extremt publikvänl­ig gren, där cyklistern­a utför hopp, flippar och trick i mycket krävande terräng. I freeridetä­vlingar är det inte lika mycket fokus på den tid det tar att cykla en viss sträcka – istället handlar det mer om kreativite­t, kapacitet och teknik.

 ??  ?? Ända sedan Vaea Verbeeck fick låna en downhillmo­untainbike som 16-åring har hon varit biten av den mest fartfyllda grenen inom sporten. Och det krävs en viss erfarenhet för att kunna köra i den vackra, men tuffa, freeridete­rrängen vid Zion National Park i Utah.
Ända sedan Vaea Verbeeck fick låna en downhillmo­untainbike som 16-åring har hon varit biten av den mest fartfyllda grenen inom sporten. Och det krävs en viss erfarenhet för att kunna köra i den vackra, men tuffa, freeridete­rrängen vid Zion National Park i Utah.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden