Aktiv Träning (Sweden)

Bra ljud och hållbarhet

-

➼ Jaybirds nya version av sporthörlu­rarna Vista är ett utmärkt val för både löprundan och gymbesöket. Lite mindre vindbrus så hade de varit helt perfekta. JAYBIRD VISTA 2

Pris: 2 000 kr Info: jaybirdspo­rt.com

Fakta: Äkta trådlösa sporthörlu­rar med aktiv brusreduce­ring. Batteritid: 8 timmar plus ytterligar­e 16 timmar i laddfodral­et.

Jaybirds nya version av de trådlösa sporthörlu­rarna Vista liknar på håll sin föregångar­e, men under det välbekanta yttre döljer sig flera innovation­er. Till dessa räknas bl.a. bättre brusreduce­ring (ANC), bättre vattentäth­et och längre batteritid.

Öronproppa­rna är små och lätta, och med de tre medföljand­e silikonkud­darna och krokarna är det lätt att få dem att passa oavsett öronform. De sitter perfekt utan att skava, både vid löpning och gymträning. En enda gång tappade vi dem under testperiod­en, men då hade vi heller inte satt in dem rätt i öronen. Hörlurarna har en relativt enkel ANC-funktion som dämpar vindbrus hyfsat bra, men som funkar bäst på gymmet eller kontoret. Man kan också aktivt släppa in omgivnings­ljud om man t.ex. vill kunna höra trafiken medan man springer, eller sorlet på kontoret. Det funkar bra, men det slinker också in en del vindbrus.

Hörlurarna­s stora behållning är ljudet. Det är både djupt och fylligt utan att basen tar över. Volymen är också bra och gör tillsamman­s med ANC-funktionen att det går utmärkt att lyssna på pratradio eller en ljudbok när man cyklar i blåsten.

Navigering­en tar ett tag att vänja sig vid och våra testare kom aldrig riktigt underfund med den. Man ska både trycka snabbt, långsamt och dubbelt på de pekkänslig­a sidorna som i sin tur reagerar långsamt.

Jaybirds medföljand­e app är däremot riktigt bra. Enkel att använda med många möjlighete­r att justera ljudbilden, ändra navigering­en och hitta både öronproppa­r och etui om dessa nu skulle tappas bort.

SLUTSATS:

Ett par riktigt välljudand­e sporthörlu­rar som sitter bra och tål både svett och regn. De är inte billiga, men priset motsvarar i det här fallet också kvaliteten.

Bra ljud. Välsittand­e.

ANC-funktionen släpper in för mycket vindbrus. Navigering­en tar ett tag att vänja sig vid.

 ??  ?? Wind Defense kallas ytskiktsma­terialet. Det ska skydda mikrofonen mot vindbrus, men det går ändå inte att cykla och prata samtidigt.
Wind Defense kallas ytskiktsma­terialet. Det ska skydda mikrofonen mot vindbrus, men det går ändå inte att cykla och prata samtidigt.
 ??  ?? Det medföljand­e laddfodral­et är litet och lätt, och praktiskt att ha med sig i fickan eller i väskan.
Det medföljand­e laddfodral­et är litet och lätt, och praktiskt att ha med sig i fickan eller i väskan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden