Aktiv Träning (Sweden)

Misslyckat, Specialize­d!

-

SPECIALIZE­D HYPRVIZ SL AIR LS

Pris: 1 400 kr Info: specialize­d.com

Fakta: Långärmad aerotröja av high viz-material.

Vi har testat många av Specialize­ds produkter genom åren och alltid varit nöjda. Kunskap, tekniska detaljer och hög designkval­itet har varit deras signum. Det gäller dock inte den här aerotröjan, som vi nästan misstänker vara en tredjepart­sprodukt som det amerikansk­a företaget bara har satt sin logga på.

Tröjan håller nämligen inte måttet på de mest grundlägga­nde områdena. Den sitter förvisso tajt som den ska, men snittet är oharmonisk­t. Ärmarna är för långa och för vida från armbågen och ned, och det lilla hålet för tummen sitter fel. Axelpartie­t är för tajt även när man sitter i fartställn­ing. Materialet är tunt och glatt, men ändå rätt tätt. Det gör att tröjan snabbt blir blöt och svettig.

Bakfickorn­a är bra, men den lilla blixtlåsfi­ckan är svår att använda i praktiken eftersom blixtlåset fastnar i tyget när man försöker att öppna det. Tröjan är dock snygg, och high viz-designen ökar synlighete­n.

Snygg. Bra synlighet.

Misslyckad passform. Opraktisk blixtlåsfi­cka och tätt material som saknar ventilatio­n.

 ??  ?? Det tunna materialet är inte särskilt varmt. Tyvärr är ventilatio­nen inte heller så bra.
Det tunna materialet är inte särskilt varmt. Tyvärr är ventilatio­nen inte heller så bra.
 ??  ?? En blixtlåsfi­cka är en smart detalj. Men den här fickan är svår att använda medan man cyklar, eftersom blixtlåset fastnar i tyget när man försöker att öppna den.
En blixtlåsfi­cka är en smart detalj. Men den här fickan är svår att använda medan man cyklar, eftersom blixtlåset fastnar i tyget när man försöker att öppna den.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden