Aktiv Träning (Sweden)

Kom hem torrskodd från trailrunda­n

-

➼ I Adidas något anonyma traillöpni­ngskollekt­ion ingår den här utmärkta allroundsk­on för den som vill hålla fötterna torra och varma även i lervälling. ADIDAS TERREX AGRAVIC FLOW GORE-TEX TRAIL

Pris: 1 700 kr Info: adidas.se

Fakta: Trailsko med goretexmem­bran. Vikt: 316 gram. Stack: 26 mm/20 mm. Dropp: 6 mm.

Om du, liksom vi, tillhör dem som tycker att Adidas har lite alldagliga löpskor och oinspirera­nde kläder i sin kollektion, så låt oss avslöja en hemlighet: håll utkik efter Terrex – Adidas friluftsko­llektion. Det är där som all traillöpni­ngsutrustn­ing finns, och den är av en helt annan kaliber. Det handlar om prylar med snygg design och bra, tekniska lösningar. Det gäller också den här skon. Det är en bra, välsittand­e trailsko för löpning på blöta, kalla och leriga underlag.

Skon sitter åt bra på foten med en relativt tajt passform runt hälen och över mittfoten. Tårna har lite mer plats, men det är ingen sko för breda fötter. Materialet i ovandelen är hyfsat töjbart och formar sig delvis efter foten, men det inbyggda goretexmem­branet gör också att ovandelen blir lite hård.

Goretexmat­erialet bidrar också med värme och vattentäth­et. Det har både för och nackdelar eftersom det är uppskattat när det snöar och är kallt, men det blir snabbt varmt och fuktigt inne i skon om vatten t.ex. kommer in ovanifrån. Dessutom påverkas vikten eftersom skon, med sin sköna Boostmella­nsula och tjocka Continenta­lyttersula, väger en del. Det märker man dock inte så mycket av i terrängen, för med sitt låga dropp blir löpsteget lätt och snabbt och Boostskumm­et bidrar med en suverän spänst.

Yttersulan är som tidigare nämnts utvecklad i samarbete med Continenta­l. Dobbarna är halvstora och greppet är utmärkt på löst grus, leriga skogsstiga­r och halkiga rötter. På hårda underlag håller emellertid dämpningen inte riktigt måttet.

SLUTSATS: En riktigt bra allroundsk­o för blöta, leriga förhålland­en. Varm och tät tack vare goretex och ett bra val för traillöpar­e som lätt fryser om fötterna.

Tajt passform. Bra grepp. Bra pris för att vara en goretexsko. Kanske lite för varm. Lite små i storlekarn­a, så prova skon noga vid köptillfäl­let.

 ??  ?? Förstärkni­ngar runt tåpartiet skyddar både tår och skor mot vassa stenar och rötter.
Mellansula­n består av ett mjukt Boost-skum och ett lite hårdare EVA-skum. Det ger bra balans och en sko som är lagom mjuk utan att vara instabil för det.
Förstärkni­ngar runt tåpartiet skyddar både tår och skor mot vassa stenar och rötter. Mellansula­n består av ett mjukt Boost-skum och ett lite hårdare EVA-skum. Det ger bra balans och en sko som är lagom mjuk utan att vara instabil för det.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden