Aktiv Träning (Sweden)

FYRA FÖRDELAR MED EN KICKBIKE

-

● TRÄNING

En sparkcykel kan användas till allt från korta intervalle­r till längre turer i ett jämnt tempo. Du får snabbt upp pulsen och tränar både ben, rumpa, bål och armar. Träningen är dessutom skonsam för lederna och ett bra alternativ om du får ont av att löpa.

● TERRÄNG

Det finns flera olika modeller av sparkcykla­r. Sportmodel­lerna kan användas på asfalt och grusvägar, medan terrängmod­ellerna är gjorda för körning i tuff terräng, t.ex. på mtb-leder. De sparkcykla­rna kan dock också användas på asfalt.

● UPPBYGGNAD En sparkcykel består lite förenklat av två hjul, en fotplatta, ett styre samt fram- och bakbroms. Den är alltså betydligt enklare uppbyggd än en cykel, och det finns därmed färre delar som kan gå sönder. Det behövs heller inga speciella kläder eller skor.

● HUMÖR

Vill du ha ett roligt alternativ till andra konditions­träningsfo­rmer, så kan en sparkcykel vara ett bra val. Det är ett allsidigt träningsre­dskap som också kan användas till äventyrsre­sor med packning – och man kan även motionera hunden med den.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden