Aktiv Träning (Sweden)

Tre tips inför träningsre­san

-

1 TA DET LUGNT I BÖRJAN

När man länge sett fram emot att få resa iväg och träna, kan det vara lätt att köra för hårt i början. Tänk på att kroppen ska hålla under hela träningsre­san, och helst också när du kommer hem igen. Träna därför inte för hårt den första och den sista dagen. Se också till att värma upp ordentligt och lyssna på kroppen, så att du inte riskerar att en skada sätter stopp för alla de aktivitete­r du sett fram emot.

2 TRÄNA VARIERAT

För en otränad kropp innebär en veckas daglig träning en extrem belastning, men också för den som är en flitig motionär kan en träningsre­sa medföra en högre träningsmä­ngd än man är van vid. Du är igång i många timmar, och det gäller att ta det lugnt ibland. Du kan t.ex. lägga in en rofylld cykeleller vandringst­ur i naturen. Genom att träna varierat ser du till att belastning­en på kroppen inte blir för ensidig.

3 PRÖVA NÅGOT HELT NYTT

Till vardags, då träningen ska hinnas med i ett hektiskt schema, har många en tendens att koppla in autopilote­n och göra samma sak varje gång. En träningsre­sa är därför en perfekt möjlighet att testa nya träningsfo­rmer och lämna sin trygga komfortzon. Om du checkar in på ett sporthotel­l är det bara att välja och vraka bland ett digert aktivitets­utbud. Kanske hittar du en helt ny favoritakt­ivitet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden