Aktiv Träning (Sweden)

Snygg och luftig löparjacka

Saysky och Le Fix har tillsamman­s tagit fram en löparjacka som utmärker sig visuellt. Men handlar det mer om design än om funktion? Vi sprang ett maraton i den för att få svar.

-

SAYSKY X LE FIX PACE JACKET

Fakta: Lätt och vindtät löparjacka. Vikt: ca 216 gram.

Pris: 1 200 kr

Saysky är kända för sina snygga och funktionel­la träningskl­äder. Nu har de lanserat en kollektion i samarbete med företaget Le Fix, som designar kläder med inspiratio­n från gatukultur­en, och resultatet är en klädserie med massor av graffiti och botaniska motiv.

Ett av flaggskepp­en i kollektion­en är denna vindtäta löparjacka som passar perfekt när det är lite svalare ute. Jackan är extremt lätt, trots att den både har sidofickor och huva, och åker heller inte upp i midjan när man springer. Dessutom har den extra långa muddar med tumgrepp vid handledern­a, vilket gör att hela handryggen får skydd. Det fungerar bra, och den extra längden innebär att jackärmen inte stramar när man pendlar med armarna. Ett annat plus är ventilatio­nen som är riktigt bra – mycket tack vare en luftig nätvävspan­el i nacken. Trots att vi sprang ett helt maraton i jackan, var den inte särskilt svettig efteråt. Dragkedjan kan dessutom dras upp högt för att kragen ska täcka halsen, och därmed skyddar jackan också bra mot vinden.

Vi saknar dock möjlighete­n att kunna rulla ihop huvan, så att den inte blåser omkring då den inte behövs. Ännu bättre hade det varit om den hade kunnat tas loss. För de flesta löpare kommer nog huvan bara att hänga och slänga i nacken under majoritete­n av löprundorn­a. Däremot uppskattar vi kombon av det gröna och gula trycket. När vi testade jackan i maratonlop­pet var det flera löpare i startområd­et som blev nyfikna på jackan och ville pröva den. Något sådant har vi aldrig varit med om förut.

 ?? ?? Saysky och Le Fix har designat nya Pace Jacket tillsamman­s. Det har gett bra resultat. Ärmarna har extra långa muddar, så man slipper frysa om händerna då det är kallt ute.
Saysky och Le Fix har designat nya Pace Jacket tillsamman­s. Det har gett bra resultat. Ärmarna har extra långa muddar, så man slipper frysa om händerna då det är kallt ute.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden