Aktiv Träning (Sweden)

Vilken typ av hantlar ska jag välja?

-

Jag vill gärna köpa några hantlar för att träna med därhemma. Vilken typ av vikter ska jag välja?

SVAR: Om du vill använda hantlar till så många övningar som möjligt, så krävs det en del viktskivor eftersom det är stor skillnad på hur tungt du kan lyfta i t.ex. bröstpress och lateral raises.

Det kan snabbt bli en stor och platskräva­nde investerin­g, och därför väljer många en justerbar lösning – t.ex. genom att köpa två hantelstän­ger och ett antal viktskivor.

När du ska köpa hantelstän­ger, bör du först ta reda på om det är 30 mm- eller 50 mm-standard. Det är måttet på stångens tjocklek som ska passa håldiamete­rn på tillhörand­e viktskivor. Om du även har en skivstång (eller har planer på att skaffa en), så se till att välja samma standard till bägge redskapen så att du kan använda samma viktskivor. Köp ett brett urval av både lätta och tunga viktskivor, och se till att du också har möjlighet att öka vikten, efterhand som du blir starkare. Köp därför några fler än du behöver just nu.

Vadövninga­r, bröstpress och enarmsrodd är övningar där du kan använda de tyngsta hantlarna. Du kan använda följande övningar som indikator för hur tunga vikter du behöver.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden