Gourmet

Petter Nilsson har tagit första steget mot en egen krog. I restaurang Volts gamla lokaler kommer den egensinnig­e kocken att kreera nyskapande rätter med smak av naturen.

-

Rena smaker av råvaror, på ett alldeles eget vis. Det känneteckn­ar kocken Petter Nilsson som under många år ansvarat för Spritmuseu­ms restaurang i Stockholm. Det som fick honom att ta steget mot egen krog var när han fick höra att Volts lokal skulle bli ledig.

– Jag har funderat lite drömskt på olika hus tidigare, men inte varit riktigt mogen. Volts lokaler tilltalade mig, berättar Petter Nilsson när vi når honom på Öland dit han tillfällig­t rymt från storstaden med familjen.

Tanken var att slå upp dörrarna Arbit, nihil senare habem i vår men pro på conum grund av covid 19 blev planerna senarelagd­a, publis novemus, och just nu tarbistrus arbetar han cris, mot en

sua num inCupior abem opublicer. öppning i slutet av augusti eller början av september.

Ciem publi es co habem hala intem

I nya restaurang­en kommer porio Petter mei helt furest och gra. fullt att skapa en egen sinnlig värld.

– Det är ändå så att jag vill ha min egen konstnärli­ga approach till vad mat är och vad jag vill att den ska vara. Det kommer jag inte undan. Jag kommer aldrig någonsin att kunna skapa en millimeter­precisions­glansig chokladbol­l, det är inte min styrka och det är inte mitt intresse, säger han.

– Jag tänker att mat och gastronomi­ska upplevelse­r handlar om känslor och är mycket en fråga om perfekt dosering av buljongens konsistens mot tungan. Det är väldigt tunna strängar som jag tycker att man ska spela på, där detaljerna är viktiga.

Den som besökt Spritmuseu­m vet att Petter vurmar för närodlat och naturligt. Det är också den filosofi han tar med sig till den nya restaurang­en. Vi önskar förstås Petter lycka till och tycker att Volt på Kommendörs­gatan inte hade kunnat få en mer värdig efterträda­re.

 ??  ?? Rasmus Kofoed. Petter Nilsson är fortfarand­e kvar på Spritmuseu­m och planerar samtidigt nya krogen Petri.
Rasmus Kofoed. Petter Nilsson är fortfarand­e kvar på Spritmuseu­m och planerar samtidigt nya krogen Petri.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden