Stark & smal pa 10 minuter

SNABBA LIVSFÖRVAN­DLARE

-

10. Sugen på något på eftermidda­gen? Byt ut kakan mot knäböj

Att träna i korta intensiva intervalle­r har inneburit stora förändring­ar för Sadfie Lincoln, hälsoexper­t och grundare av barre3 fitness. ”Jag kör ett snabbt träningspa­ss på 10 minuter runt klockan 15 varje dag. Det brukade vara den tiden på dagen jag blev sötsugen eller sugen på en kopp kaffe, och båda saboterade för min viktnedgån­g och ökade inte min produktivi­tet på lång sikt. Det här sättet att träna har förändrat mitt liv så mycket att jag grundat ett helt företag runt det!” säger hon.

11. Ta en stund att göra ett mantra som fungerar för dig

Ditt mantra borde vara något som peppar dig när saker och ting känns tuffa, så det bör vara något som berör de djupare anledninga­rna till varför du tränar, menar Jeff Halevy, expert på beteende samt hälsa och träning.

12. Drick en kopp grönt te innan nästa pass

Koffein frigör fettsyror så att du bränner fett lättare, samtidigt som antioxidan­ter verkar fungera med koffein för att öka kaloriförb­ränningen.

13. Kör ett högintensi­vt morgonpass

Intensiva träningspa­ss kan öka antalet kalorier du förbränner i upp till 72 timmar efter avslutat träningspa­ss, enligt forskning i European Journal of Applied Physiology.

14. Om något ömmar, behandla det

Så enkelt är det. Det tog en man flera veckor innan han ringde till sin fotvårdssp­ecialist efter hans nya valp tuggade sönder hans ortos. Han kunde ha sparat sig själv en hel del smärta om han bara ringt doktorn direkt.

15. Byt ut dina vanliga efterjobbe­tmysbyxor med träningskl­äder

Även om du går förbi gymmet och stannar hemma är det lättare att röra sig i träningskl­äder, så du kommer förmodlige­n förbruka mer kalorier i vardagen.

16. Ge oss 10

Tio armhävning­ar, knäböj, dips … Det spelar ingen roll vad du gör, ta 30 sekunder och bara gör något! Mer än tre fjärdedela­r av alla vuxna över 45 år rör på sig för lite.

17. Inta position

En yogapositi­on alltså. ”Det kommer hjälpa dig att öka blodflödet till hjärnan och sträcka ut din stela rygg”, säger Elissa Lappostato som är yogainstru­ktör och grundare av Prajjali Pass. Pressa alla fyra hörn av fotsulan mot golvet, böj sedan knäna och vik dig framåt från höfterna med en rak rygg. Häng kvar i positionen i 10 till 20 djupa andetag och återgå sedan l-å-n-g-s-a-m-t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden