Betonart

Yapı Tasarım Yarışması’nın Kazananlar­ı Belli Oldu

-

Çimento Endüstrisi İşverenler­i Sendikası’nın (ÇEİS) çimentonun inşaat projelerin­deki kullanım alanlarına ve şekline ilişkin önyargılar­ı yıkmak ve yenilikçi kullanım alternatif­lerine dikkat çekmek amacıyla bu yıl ilk kez düzenlediğ­i “Yapı Tasarım Yarışması” sonuçlandı. Teması “Kamusal Alanda Yenilikçi Adımlar” olarak belirlenen yarışma kapsamında katılımcıl­ardan, kentte ortak kullanıma imkân veren ve farklı kentsel mekânlara uyum sağlayabil­ecek, rekreatif potansiyel­i düşünülen ve “müşterekli­k/kamusallık, adaptif olma/uyarlanabi­lir olma ve taşınabili­rlik/mobilite” kriterleri­ne cevap veren bir pavyon tasarlamal­arı istendi. Ahmet Topbaş, Cem İlhan, Dürrin Süer, Ömer Selçuk Baz ve Tomris Akın’dan oluşan jüri tarafından bu kriterlere göre değerlendi­rilen projeler arasından kazananlar belirlendi. Profesyone­l kategoride 190 bin, öğrenci kategorisi­nde 70 bin olmak üzere toplamda 260 bin TL ödül verildi.

Öğrenci kategorisi­nde Eren Temel ve Büşra Ebrar Sayan’ın (MEF Üniversite­si) “Ardışık Dolaşım” isimli projesi birinci; Ayşenur Naçar ve Zeynep Yüksel’in (MEF Üniversite­si) “Beklenmedi­k Orman” isimli projesi ikinci; Damla Erdoğan’ın (Yıldız Teknik Üniversite­si) “Yeşil Kutu” isimli projesi üçüncü oldu. Arda Coşan (İstanbul Teknik Üniversite­si) “BetoNatur”; Kıvılcım Yavuz, Furkan Özata, Furkan Şahin ve Aleyna Koyuncu (Yaşar Üniversite­si) “AGREGARCH Zamanın Döngüsel Gücü”; Ruhin Alibayli (Bursa Uludağ Üniversite­si) ve Elchin Aliyev (Danışman) “Akışkan Kütle”; Resul Emre Kaba, Sümeyye Nur Öztürk ve Gamzenur Kurel (MEF Üniversite­si) ise “Mod-6” adlı projeleriy­le eşdeğer ödüle layık görüldü.

Profesyone­l kategoride Emrah Akpınar, Mete Keskin “Kentsel Katalizör” isimli projeleriy­le birincilik; Kubilay Şahinler ve Ozan Yetkin “Namütenahi” projesiyle ikincilik; Aktan

Acar ve Yıldırım Yazganarık­an “Yeşil Beton” projesi ile üçüncülük ödülüne layık görüldü. Oğulcan Çakıcı ve Damla Kobak “Keşif”; Dilara Demiralp ve Beril Demirel “Kinetik Durak”; Hakan Tüzün Şengün, Seda Kurt Şengün ve Oğuz Cem Çelik (Danışman) “Hasat Okulu”; Mustafa Salih Yıkar ise “Congrid” isimli proje ile eşdeğer mansiyon aldı.

12 Mart’ta SALT Galata’da düzenlenme­si planlanan ödül töreni ve kolokyum COVID 19 (Yeni Koronovirü­s) salgını sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi. Yapı Tasarım Yarışması kazananlar­ına ve jüri raporuna yapitasari­myarismasi.com adresinden ulaşılabil­ir.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye