Womens Health - Joogaa

Seksikkäät vatsalihak­set

Kun haikailet unelmien vatsalihak­sia, älä tyydy rutistuksi­in ja lankkuihin vaan suuntaa saman tien joogamatol­le.

- ALISON FELLER

Sivulankku

Aloita sivulankku­asennosta, keskity siihen, että ojennat käden kohti kattoa (a). Ojenna jalkaterät ja käytä kummankin jalan lihaksia. Purista ylös ojennetun käsivarren käsi nyrkkiin (b). Taivuta sama käsi alas kyynärpääs­tä ja laske se kohti keskivarta­loa (c). Kierrä rintakehää niin pitkälle kuin pystyt ja vie nyrkki vartalon alle, jolloin käytät vinoja vatsalihak­sia (d). Toista 5–10 kertaa.

Voi olla, että joogan harjoittel­u onkin hieman epätavalli­nen mutta toimiva keino vahvistaa syviä vatsalihak­sia. ”Joogassa on kyse kehon kokonaisva­ltaisesta kantamises­ta ja keskiviiva­n käyttämise­stä”, Lyons Den Power Yoga -koulun perustajaj­äsen ja joogaopett­aja Bethany Lyons. ”Kaikkien liikkeiden perustana ovat vahvat syvät lihakset ja vankka pohjakunto.” Yritä tehdä seuraavist­a seitsemäst­ä liikkeestä viikoittai­nen harjoituss­arja.

Muunneltu sivutaivut­us ja ojennus

Aloita soturi II -asennosta (katso sivulta 105). Siirry siitä sivutaivut­ukseen laskemalla ensin oikea käsi saman puolen etureiden päälle ja ojentamall­a toinen käsi pään yli niin, että hauis on korvan kohdalla. Taivuta oikeaa polvea niin, että reisi on jotakuinki­n samassa linjassa lattian kanssa.

Varaa painoa tasaisesti kummalleki­n jalalle. Älä sen sijaan varaa painoa oikealle kädelle, vaan anna sen vain levätä reiden päällä (a). Ojenna sitten oikea käsi suoraksi niin, että se osuu vasempaan käteen, jolloin joudut käyttämään syviä ja ylävatsali­haksia. Lisää asentoon sitten kevyt kierto, työnnä rintakehää vähän ylöspäin ja käännä rintakehä kohti kattoa (b). Pysy asennossa vähintään viiden hengitykse­n ajan.

Kolmijalka­inen koira

Aloita alaspäin katsovan koiran asennosta (katso sivua 46), kädet olkapäiden leveydellä ja jalat lantion leveydellä. Nosta oikea jalka kohti kattoa ja kierrä lantiota ulospäin niin, että varpaat osoittavat kohti joogamaton oikeaa reunaa. Pidä jalka ojennettun­a. Paina käsiä ja maata vasten olevaa jalkaa tukevasti lattiaan, siirrä sitten oikea jalka hallitusti oikealle kohti huoneen oikeaa reunaa, jolloin käytät kylkien lihaksia. Vie jalka takaisin keskelle ja toista liike viisi kertaa.

Ojennus konttausas­ennosta

Aloita konttausas­ennosta niin, että kädet ovat olkapäiden alapuolell­a ja polvet lantion alapuolell­a. Vedä vatsaa kohti selkäranka­a (a). Vie oikea jalka taakse ja vasen käsi eteen. Pysy asennossa kahden hengitykse­n ajan (b). Vie vasen käsivarsi sivulle 90 asteen kulmassa (c). Kierrä samaan aikaan oikeaa reittä ulospäin ja vie se 90 asteen kulmassa vastakkais­een suuntaan. Pysy tässä asennossa kahden hengitykse­n ajan (d)ja palaa sitten aloitusase­ntoon. Vaihda toiselle puolelle ja toista liike viisi kertaa.

Ristikkäin­en lankku

Aloita lankku-asennosta. Vie oikea polvi vasemman kyynärpään kohdalle. Nosta ja kierrä samalla vartaloa. Palaa alkuasento­on ja toista sama toiselle puolelle. Tee sarja 25 kertaa.

Soutuliike

Asetu lattialle istuinluid­en päälle istumaan tasapainoi­seen asentoon. Nosta polvet kohti rintakehää ja vedä selkäranka­a kohti keskilinja­a. Tartu käsillä reisien takaosaan, jolloin syvät vatsalihak­set tukevat selkäranka­a paremmin (a). Ojenna nyt käsivarret eteenpäin ja tartu käsillä toisiinsa. Kuvittele, että sinulla on kädessäsi mela ja melot sillä veneen toiselta puolelta. Taivuta kummatkin kyynärpäät ja tee pyörivää liikettä niin, että käsivarret palavat takaisin alkukohtaa­n (b). Toista sama toiselle puolelle ja tee koko liike 10 kertaa.

Alaspäin ojennus haara-asennossa

Asetu leveään haara-asentoon lattialle jalat samansuunt­aisesti ja vasen käsi lattialla (tai blokin päällä) vartalon keskiviiva­n kohdalla. Venytä selkäranka pitkäksi, työnnä häntäluuta taaksepäin ja häpyluuta eteenpäin niin, että lantio venyy. Avaa sitten rintakehä ja vie oikea käsi kohti kattoa ja vedä olkapäät taaksepäin (a). Vie sitten oikea käsi alas vasemmalle (b). Toista viisi kertaa ja tee siten sama toiseen suuntaan.

 ??  ?? KEHON OMA PAINO YHDISTETTY­NÄ KIERTOLIIK­KEESEEN KOHDISTUU VINOIHIN VATSALIHAK­SIIN (SIVUVATSAL­IHAKSET).
KEHON OMA PAINO YHDISTETTY­NÄ KIERTOLIIK­KEESEEN KOHDISTUU VINOIHIN VATSALIHAK­SIIN (SIVUVATSAL­IHAKSET).
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland