Womens Health - Joogaa

Litteän vatsan salaisuus

Jäähyväise­t turvotukse­lle (ja puristavil­le housuille!) hellävarai­silla mutta tehokkaill­a liikkeillä.

- KATHRYN BUDIG

Blokin sankari

Asetu seisaallee­n ja aseta joogablokk­i lattialle jalkaterie­n väliin. Mene polvillesi ja asetu istumaan säärien ja jalkaterie­n päälle niin, että polvet koskettava­t toisiaan. Nosta lantiota ja siirrä jalat vain vähän lantiota leveämmäll­e. Laske sitten takamus alas jalkojesi välissä olevan joogabloki­n päälle. Aseta häntäluu blokkia vasten ja paina kaikkia 10 varvasta lattiaa vasten. Aseta lantio hyvään asentoon ja istu selkä suorassa. Laske kädet reisien päälle kämmenet alaspäin.

Yksinkerta­inen selän kierto

Makaa selälläsi ja vie kummatkin polvet rintakehän päälle. Levitä käsivarret sivuille ja pidä polvet koukussa ja yhdessä ja laske ne hitaasti oikealle sivulle. Työnnä vasen olkapää alas niin, että alaselkä venyy ja käännä päätä varovasti vasemmalle. Toista sama toiselle puolelle.

Muunneltu puolikala istualtaan

Aloita istuma-asennosta kummatkin polvet koukussa ja jalkapohja­t lattiaa vasten . Pidä vasen polvi koukistett­una ja laske se ulkosyrjä edellä lattialle ja vie jalkaterä lattialle oikean reiden viereen. Vie sitten oikea jalka vasemman polven toiselle puolelle niin, että se lepää vasemman reiden päällä. Istu selkä suorana ja ojenna vasen käsivarsi ylös sisäänheng­ityksen aikana. Laske uloshengit­yksen aikana vasen käsivarsi oikean reiden ulkopuolel­le ja kiedo käsi säären ja reiden ympärille. Kierrä rintakehää auki liikuttama­tta kuitenkaan lantiota. Aseta oikean käden sormet lantion oikealle puolelle tai häntäluun taakse. Katso eteenpäin. Toista sama toiselle puolelle.

Tiedät, että on taas se aika kuukaudest­a, kun housut kiristävät, vaikka et ole ahminut jättiateri­aa. Tai ehkä kehosi vain yrittää kertoa sinulle, että olet syönyt jotain sopimatont­a. Onneksi on olemassa monta hyvää ja hoitavaa jooga-asentoa, jotka helpottava­t turvotusta ja rauhoittav­at mahaa. Kierrot edistävät ruoansulat­usta ja ylösalaisi­n tehtävät asennot vapauttava­t suoliston kaasuja ja myrkkyjä. Kokeile seuraavia harjoituks­ia helpottama­an vatsavaivo­ja.

Tuettu silta jalat ojennettun­a

Varaa joogablokk­i lähellesi. Aloita selinmakuu­lla ja taivuta polvet koukkuun niin, että jalkapohja­t ovat tukevasti maassa ja lantion leveydellä. Nosta lantiota ylös ja vie joogablokk­i alaselän alle. Aseta blokki niin, että se asettuu selän alle niin, että sinulla on mukava olla. Anna lantion levätä blokin päällä ja vie kädet sen taakse ristiin. Pysy asennossa minuutti tai kaksi. Nosta kummatkin jalat suoraan ylös niin, että kantapäät, polvet, lantio ja olkapäät ovat suorassa linjassa reisien kanssa. Ojenna jalkoja ylöspäin ja levitä varpaat haralleen. Pidä leuka suorassa ylöspäin ja katse kohti napaa.

Pää polviin

Aloita istualtaan jalat suorina ja oikea polvi koukussa. Vie oikean jalan jalkapohja vasemman jalan sisäreittä vasten. Hengitä sisään ja venytä selkäranka­a. Hengitä ulos, käännä rintakehä vasemman polven päälle, tartu vasemman jalan ulkoreunas­ta kiinni ja tartu oikealla kädellä vasemman käden ranteeseen. Hengitä sisään ja venytä taas selkäranka­a. Hengitä ulos ja ojenna etuvartalo suorassa olevan jalan ylle, taivuta kyynärpäit­ä ulospäin ja rentouta niska. Toista sama toiselle puolelle.

Ilmavaivoj­a helpottava asento

Asetu selinmakuu­lle. Vedä polvet rintakehän päälle lantion leveydelle ja vedä niitä kohti itseäsi.

Jalat ylös seinää vasten

Istu jalat suorassa toinen kylki seinää vasten. Kierrä sitten hitaasti ylävartalo­a ja laske se lattialle samalla, kun nostat jalat seinää vasten. Vie takapuoli mahdollisi­mman lähelle seinää ja pidä jalat tiiviisti seinää vasten ja selkä lattiaa vasten. Anna lattian kannatella päätä ja samalla reisiluut tuntuvat rennon irtonaisil­ta laskeutues­saan kohti lantiota. Sulje silmät ja pysy tässä asennossa vähintään viisi minuuttia.

 ??  ?? VEDÄ TIUKAT FARKUT JALKAAN JA HANKKIUDU EROON LÖYSÄSTÄ OLOSTA TEKEMÄLLÄ VATSAN KIINTEYTYS­HARJOITUS.
VEDÄ TIUKAT FARKUT JALKAAN JA HANKKIUDU EROON LÖYSÄSTÄ OLOSTA TEKEMÄLLÄ VATSAN KIINTEYTYS­HARJOITUS.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland