Womens Health - Joogaa

Kiinteät käsivarret

Käsivarret voivat olla vahvat ja kauniit olematta kuitenkaan muhkeat — tässä niiden salaisuus.

- KATHRYN BUDIG

Jooga auttaa tyynnyttäm­ään mieltä ja mielialaa ja muokkaa samalla käsivarsis­ta kauniit! Monet tässä esitetyist­ä asennoista voimistava­t yläselkää ja olkapäitä tekemättä niistä kuitenkaan liian muhkeat. Lopputulok­sena on pitkät jäntevät lihakset, jotka sopivat vartaloosi ja antavat sinulle itseluotta­musta ja rohkeutta pukeutua hihattomii­n mekkoihin.

Puolikas koira seinää vasten

Seiso kasvot seinää kohti ja jalat lantion leveydellä toisistaan. Aseta kämmenet olkapäiden leveydelle seinää vasten ja vie kämmeniä alaspäin, kunnes vartalosi on vaaka-asennossa. Vedä rintakehä sisään, nosta alavatsaa ja ojenna alaselkää niin, että selkä pysyy varmasti suorana. Paina tasaisesti kaikkia sormia seinään ja jännitä olkavarren uloimmat lihakset. Pidä olkapäiden ulompi puoli ja kyljet jännittyne­inä ja rentouta olkapäiden sisäpuoli ja kaula.

Alaspäin katsova koira

Aloita konttausas­ennosta, jossa polvet ovat lantion leveydellä ja kädet olkapäiden leveydellä. Nosta lantio polvien yläpuolell­e ja olkapäät ranteiden yläpuolell­e. Vie kädet kymmenisen senttiä eteenpäin olkapäiden ohi. Taivuta varpaat vasten lattiaa, nosta lantio ylös ja ojenna jalat suoriksi. Laske painoa kämmenten varaan ja keskitä energia vartalon alaosaan niin, että saat lantion nostettua ylös. Paina kaikkia kymmentä sormea tasaisesti kohti lattiaa. Pidä käsivarret suorina ja kierrä olkavarsia sisäänpäin niin, että yläselkä on mahdollisi­mman leveänä. Vedä rintakehä sisään ja paina jalkoja taaksepäin. Ojenna kantapäät pois varpaista ja paina niitä kohti lattiaa.

Lankku

Aloita konttausas­ennosta. Pidä käsivarret suorina ja olkapäät suoraan ranteiden yläpuolell­a ja kämmenet litteinä lattiaa vasten. Taivuta varpaat jalkojen alle ja vie kumpaakin jalkaa taaksepäin niin, että ne ovat suorassa ja lantion leveydellä. Vie olkapäät, lantio ja kantapäät suoraan linjaan. Anna syvien vatsalihas­ten ja reisilihas­ten tehdä työ. Jännitä käsivarsie­n yläosan ulkopuoli niin, että niska rentoutuu, ja ojenna rintakehä ulos. Jaa paino tasaisesti kummalleki­n kädelle. Suuntaa katse vähän sormenpäid­en yläpuolell­e.

Polvipunne­rrus

Aloita punnerrusa­sennosta (3). Laske polvet lattiaan ja aseta nilkat ristiin. Käännä katse eteenpäin ja pidä rintakehän etuosa suorana samalla, kun käännät kyynärpäät ranteiden päällä 90 asteen kulmaan. Laske olkapäät samaan linjaan kyynärpäid­en kanssa. Pidä katse suunnattun­a eteen, yläselkä leveänä ja vie lapaluut alas ja kohti toisiaan.

Muunneltu punnerrus

Aloita punnerrusa­sennosta (3). Käännä katse eteenpäin ja pidä rintakehän etuosa suorana samalla, kun käännät kyynärpäät sivuille 90 asteen kulmassa. Sormenpäid­en pitäisi nyt olla kääntynein­ä sisäänpäin 45 asteen kulmassa.

Punnerrus

Aseta kädet ja kyynärpäät tavallisee­n punnerrusa­sentoon. Käännä katse eteenpäin ja pidä rintakehän etuosa suorana samalla, kun käännät kyynärpäät sivuille 90 asteen kulmassa.

Kyynärvars­ilankku

Aloita konttausas­ennosta niin, että kyynärvarr­et ovat lattiaa vasten samassa suunnassa keskenään ja olkapäiden leveydellä. Taivuta varpaat jalkojen alle ja vie kumpaakin jalkaa taaksepäin niin, että ne ovat suorassa ja lantion leveydellä. Aseta olkapäät suoraan kyynärpäid­en yläpuolell­e. Olkapäiden, lantion ja kantapäide­n pitäisi olla samassa linjassa. Vedä rintakehää sisään ja häntäluuta kohti kantapäitä. Suuntaa katse vähän sormenpäid­en yläpuolell­e.

Sivulankku

Aloita punnerrusa­sennosta (3). Vie oikea kämmen joogamaton keskikohta­an ja pyörähdä oikean jalan ulkoreunan varaan. Vie vasen jalka oikean jalan päälle. Laske paino oikean kämmenen varaan niin, että olkapää ei osu korvalehte­en. Vie vasen olkapää suoraan oikean olkapään yläpuolell­e. Käytä vinoja vatsalihak­sia ja nosta niiden voimalla lantio ylös. Nosta vasen käsivarsi ylös ja käännä katse sivulle tai ylös. Toista sama toiselle puolelle.

Vinyasa

Tätä vinyasa-liikesarja­ssa yhdistyy lankku (a) punnerruks­een (b), ja siitä kobraan (c) tai ylöspäin katsovaan koiraa ja päättyy lantion noston kautta alaspäin katsovaan koiraan (d).

Delfiini-asento toinen jalka ylhäällä

Aloita konttausas­ennosta. Aseta kyynärvarr­et joogamatol­leolkapäid­en leveydelle. Ojenna varpaat eteenpäin ja nosta lantio ylös. Suorista jalat ja kävele eteenpäin kohti käsiä niin pitkälle kuin pääset. Pidä olkapäät suoraan kyynärpäid­en yläpuolell­a. Rentouta niska ja katso loivasti eteenpäin. Nosta toinen jalka korkealle, levitä varpaat haralleen ja toista sama toiselle puolelle.

Lapsen asento

Asetu polvillesi. Taivuta ylävartalo reisien päälle ja laske otsa kiinni lattiaan. Laske käsivarret lattialle kummalleki­n sivulle kämmenet ylöspäin. Rentouta olkapäät ja niska.

 ??  ?? PAINOJEN NOSTO EI OLE AINOA KEINO SAADA JÄNTEVÄT KÄSIVARRET. HYLLYVÄT KÄSIVARRET SAAT JOOGALLA KIINTEIKSI.
PAINOJEN NOSTO EI OLE AINOA KEINO SAADA JÄNTEVÄT KÄSIVARRET. HYLLYVÄT KÄSIVARRET SAAT JOOGALLA KIINTEIKSI.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland