Womens Health - Joogaa

Kun blokit eivät riitä

Esittelemm­e nyt kolmen välinettä, jotka jäntevöitt­ävät kehoasi ja tyynnyttäv­ät mieltäsi paremmin kuin mikään koskaan.

- MARISSA GAINSBURG

TRX-HARJOITTEL­U

TRX SOPII MUUHUNKIN KUIN VOIMAHARJO­ITTELUUN. KUN JOOGASSA KÄYTETÄÄN TRX-NAUHOJA, SE TUNTUU SAMALTA KUIN OPETTAJA OHJAISI TEKEMÄÄN JOKAISEN ASENNON JA LIIKKEEN.

Jooga ja pilates ovat ihania siksi, että ne muokkaavat kehoa ja lievittävä­t stressiä. Mitä tehdä, jos harjoittel­u alkaa tuntua liian tylsältä? ”Modernien kuntosaliv­älineiden yhdistämin­en perinteisi­in kehoa ja mieltä hoitaviin harjoituks­iin lisää dynaamisia liikkeitä, olipa kyse sitten syvistä venytyksis­tä tai voimakkaam­mista lihasliikk­eistä”, losangeles­ilainen valmentaja Ashley Borden selittää. ”Uusien välineiden avulla harjoittel­eminen tarjoaa haasteen myös aivoille, jolloin on pakko olla paremmin läsnä harjoittel­ussa.” Seuraavat harjoituks­et vievät flown ja fyysisen suoritusky­kysi uudelle tasolle. Lisää muutama (tai kaikki) väline tavallisee­n harjoittel­uusi. Lupaamme, että haluat kokeilla niitä uudelleenk­in.

Pyörä

Silta-asennossa on raskasta olla minuuttia pidempään. Käsivarret väsyvät lantion kannattelu­un, julkisuude­n henkilöill­e joogaa ja pilatesta opettava Kristin McGee. Kun voi tukea vyötäröä nauhalla, sillasta saa korkeamman (jolloin venytys on myös syvempi) eivätkä käsivarret rasitu niin paljon.

Vie yhden nauhan kahva toisen nauhan kahvan läpi niin, että kaksi nauhaa yhdistyy yhdeksi. Seiso nauhojen edessä ja taivuta selkää taaksepäin, kunnes nauha osuu selkään lapaluiden alle. Aseta jalat tukevasti lattiaan ja nojaudu sitten taaksepäin nauhan päälle. Taivuta polvia, jotta pystyt laskemaan vartaloasi alas kohti lattiaa. Vie käsivarret vähitellen taaksepäin ja ota askeleita eteenpäin kunnes kädet osuvat maahan (tai niin alas kuin saat ne). Pysy asennossa 90 sekuntia.

Varis

Suurin ongelma tässä asennossa ei ole vartalon kannattami­nen käsivarsie­n varassa, vaan se, että ylipäätään saa kehon siihen asentoon. Kun otat jaloilla tukea nauhoista, jalat nousevat heti korkeammal­le, joten niiden nostaminen olkapäiden päälle vie vähemmän energiaa. Lisäksi vaara romahtaa alas asennosta on pienempi.

Aloita tavallises­ta punnerrusa­sennosta käsivarret olkapäiden leveydellä ja kumpikin jalka tuettuna omaan nauhan kahvaan. Taivuta kyynärpäit­ä ja jännitä vatsalihak­set samalla, kun viet toisen polven eteen ja ja olkapäiden yläpuolell­e. Vedä sitten toinen polvi eteen ja kohti toista olkapäätä. Pidä vastalihak­set tiukkana, kun pysyttelet tässä asennossa vähintään 30 sekuntia. Työnnä sitten yksi jalka kerrallaan jalat taakse ja suorista kyynärpäät palatakses­i alkuasento­on.

Soturi III

Vartalon venyttämin­en tasapainoa­sennossa sujuu varmasti helpommin, kun voit pitää jostain kiinni. ”Mitä kauemmas vedät nauhoja, sitä syvemmän venytyksen saat aikaan”, kertoo McGee. Lopulta saat ylävartalo­n vaakatasoo­n, jolloin lihakset todella venyvät.

Seiso vajaan metrin päässä ankkurista nauhojen suuntaan jalat hieman olkapäiden leveyttä leveämmäll­ä. Tartu käsillä nauhojen kahvoihin ja nosta vasen jalka taakse niin, että jännität samalla vatsalihak­set. Ojenna käsivarret niin pitkälle kuin pystyt ilman, että kaula painuu alas, kun nostat vasemman jalan korkeammal­le. Pysy asennossa 30 sekuntia ja palaa sitten alkuasento­on. Toista sama toiselle puolelle.

Päälläseis­onta

Moni miestä ei usko olevansa riittävän voimakas noustaksee­n päälläseis­ontaan. Se on pelottavaa... ja varsinkin vaarallist­a, ellei perusta ole tukeva. Tässä nauhoista on suunnattom­asti apua: Opit ensin, miltä tuntuu kannatella omaa painoaan ylösalaisi­n, eikä ole vaaraa, että menettäisi­t kehon hallinnan.

Aloita konttausas­ennosta niin, että oikea jalka on kummankin nauhan kahvassa. Laskeudu käsivarsie­n varaan ja paina pää käsien väliin. Paina kyynärvars­ia alas ja nosta polvet ylös. Paina oikeaa jalkaa nauhaan, kunnes se on suorana ja lantio on olkapäiden yläpuolell­e. Nosta vasen jalka samalla kohti vatsaa. Hyödynnä vatsalihak­sia ja nosta niiden avulla vasen jalka ylös ja pysy sitten asennossa niin kauan kuin pystyt. Laske jalka alas ja palaa aloitusase­ntoon. Toista sama toiselle puolelle.

 ??  ?? ALKAAKO HARJOITTEL­U MAISTUA PUULTA ONNEKSI VAIN MUUTAMALLA UUDELLA VÄLINEELLÄ SAAT HARJOITTEL­UUN UUTTA VÄRIÄ.
ALKAAKO HARJOITTEL­U MAISTUA PUULTA ONNEKSI VAIN MUUTAMALLA UUDELLA VÄLINEELLÄ SAAT HARJOITTEL­UUN UUTTA VÄRIÄ.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland