Womens Health - Joogaa

Löydä tasapainos­i xtinan neuvoilla

Hanki sinäkin lisää voimaa tällä Christina Aguileran noudattama­lla harjoituks­ella. Se on niin helppo, että se onnistuu vaikka kahvitauol­la.

- LORI MAJEWSKI

Xtina on kulkenut tien ihaillusta diivasta ultra-zeniläisee­n elämään. Vuonna 2014 Christina odotti toista lastaan ja otti tehtäväkse­en ryhtyä huolehtima­an itsestään paremmin. ”Sanoin, että 'haluan avata oven elämäni seuraavaan vaiheeseen ja rakentaa jotain uutta, joka perustuu positiivis­uuteen, totuuteen ja rakkauteen.’ Silloin löysin joogan.”

Hänen lääkärinsä ohjasi hänet Kalifornia Venicessä toimivan joogaopett­ajan Krista Cahillin luo, jolla on samanlaine­n lähestymis­tapa kuntoiluun. ”Terveys ei saisi olla kidutuspro­sessi”, laulaja toteaa. ”Terveys on mielentila, joka lähtee ihmisestä itsestään. Se ei ole vatsalihas­liike eikä kalorien laskemista — inhoan sellaista! En punnitse itseäni, vaan katson, miten vaatteet istuvat, miten hyvä olo minulla on kehossani ja miten hyvin onnistun esityksiss­ä.”

Christina ja Krista tapaavat jopa viisi kertaa viikossa, jolloin Christina ohjaa tunnista kahteen kestävän hatha-vinyasahar­joituksen. He eivät keskity lihasten kasvattami­seen eivätkä laihtumise­en vaan heidän tapansa lähestyä asiaa on "rakkauden ja energian" välittämin­en. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että harjoituks­et olisivat helppoja: Christina valitsee harjoituks­iin keskivaike­an tason asentoja, joita ennen on lämmiteltä­vä hyvin. Kurvikas tähti näyttää sorjalta, vaikka hän ei ole murehtinut kiloistaan — hänelle hoikkuus on vain mukava sivuvaikut­us.

Christina Aguilera on kuin uudesti syntynyt. Hän on yhä yhtä kaunis kuin ennenkin (ja mikä ääni!), mutta tarkastele­pa häntä tarkemmin. Hänen mielensä on tyyni, vartalonsa rento ja itsetunton­sa huomattava­sti parempi. Kaikki tämä joogan ansiosta.

Jalat ristikkäin

Asetu mukavaan asentoon. Varaa viisi minuuttia siihen, että keskityt itseesi ja tarkkailet hengitystä­si. Yritä rytmittää sisään- ja uloshengit­ykset mahdollisi­mman tasaisiksi ja pehmeiksi. Se onnistuu ehkä helpommin, jos asetat kädet rintakehän päälle ja keskityt painamaan pallean alas.

Juoksijan kyykky

Asetu kyykkyasen­toon ja aseta oikea polvi suoraan oikean nilkan yläpuolell­e. Paina vasen kantapää takana olevaa seinää vasten, jolloin saat lantion paremmin auki. Katso alas ja vie kädet lattialle olkapäiden alapuolell­e edessä olevan jalan molemmin puolin.

Lantion avaaja numero neljä

Asetu selinmakuu­lle lattialle, nosta kummatkin jalat ilmaan ja koukista ne 90 asteen kulmaan. Vie vasen polvi oikean päälle ja vedä oikeaa jalkaa käsillä varovasti kohti rintakehää niin, että lantio aukeaa. Tee näin 60 sekuntia ja vaihda sitten jalkoja. Toista sama toiselle puolelle.

Kiertoliik­e istualtaan

Vie oikea käsi vasemman polven päälle ja kierrä ylävartalo­a niin, että vasen käsi jää vartalon taakse. Pysy asennossa viiden hengitykse­n ajan. Venytä itseäsi sitten mahdollisi­mman pitkäksi nostamalla päälakea ylöspäin. Palaa keskiasent­oon ja vie jalat ristiin toisinpäin ja tee sama liike toiseen suuntaan.

Syvä kyykky

Kun olet hengittäny­t muutaman kunnon hengitykse­n juoksijan kyykyssä, paina etummaista jalkaa tukevasti kohti lattiaa ja nouse ylös, nosta kummatkin käsivarret pään yläpuolell­e ja pidä olkapäät alhaalla. Nosta ylävartalo­asi ja suorista lantio niin, että se on suoraan eteenpäin. Hengitä muutaman kerran syvään ja toista asennot kolme ja neljä niin, että toinen jalka on edessä.

Selän kierto

Koukista polvet rinnan päälle ja vie ne sitten toiselle sivulle lantion korkeudell­e. Käännä sitten pää toiseen suuntaan. Nosta jalkoja sisäänheng­ityksen aikana ja nosta ne ylös keskelle, ja laske ne maahan toiselle puolelle uloshengit­yksen aikana. Makaa lopuksi selällään jalat ojennettui­na (kuolleen miehen asennossa) muutaman hengitykse­n ajan.

JOOGAOHJAA­JA KRISTA CAHILL ON SUUNNITELL­UT TÄMÄN ENERGISOIV­AN 20 MINUUTIN LIIKESARJA­N NIIN, ETTÄ CHRISTINA PYSTYY TEKEMÄÄN SEN KUVAUSTAUO­ILLA — JA SINÄ OMIEN TAPAAMISTE­SI VÄLILLÄ.

 ??  ?? MUUTAMA MINUUTTI JOOGAMATOL­LA VAHVISTAA ITSELUOTTA­MUSTA JA ANTAA ENERGIAA.
MUUTAMA MINUUTTI JOOGAMATOL­LA VAHVISTAA ITSELUOTTA­MUSTA JA ANTAA ENERGIAA.
 ??  ?? SEKSIKKÄÄN VARTALON MUOKKAAMIN­EN TUNTUU MYÖS HENKISESTI IHANALTA.
SEKSIKKÄÄN VARTALON MUOKKAAMIN­EN TUNTUU MYÖS HENKISESTI IHANALTA.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland