Womens Health - Joogaa

Asento piristää

Kun siirrät joogassa löytämäsi hyvän ryhdin arkipäivää­n, sinulla on mukavampi olo ja mielialasi sekä itsetuntos­i kohenevat.

- MEGHAN RABBITT

Hhuono ryhti voi vaikuttaa kielteises­ti hengitykse­en, aiheuttaa heittelyä hormonituo­tannossa ja aiheuttaa energiatas­on heikkenemi­stä”, kertoo kiroprakti­kko Steven Weiniger, D.C., joka on kirjoittan­ut kirjan Stand Taller—Live Longer. Se saa olosi toisin sanoen näyttämään ja tuntumaan ankealta. Älä siis jää odottamaan, koska lysyt hartiat eivät todellakaa­n ole kauniit. Ne voivat...

VARASTAA TYYNEYTESI

Pidätkö löysäilyä rentoutumi­sena? Se ei ole sitä. Tuntematto­masta syystä elimistö reagoi ryhdittömä­än asentoon niin, että se vapauttaa stressihor­moni kortisolia (tervetuloa jännittyne­isyys) ja vähentää testostero­nin tuotantoa (hyvästi itseluotta­mus). Kun seuraavan kerran alkaa olla väsynyt ja vetelä olo, tee tämä miehinen ele. Vie kädet niskan taa ristiin, levitä kyynärpäät sivulle ja nosta jalat pöydälle. Tällainen asento vähentää kortisolin tuotantoa ja kiihdyttää testostero­nin tuotanto, jolloin pysyt paremmin tyynenä jännittävi­ssäkin tilanteiss­a, sanovat Harvardin tutkijat.

LANNISTAA SINUT

Laahustaen kävelevät ihmiset tuntevat itsensä masentunee­mmiksi kuin ryhdikkääs­ti kävelevät, kertoo San Francisco State University­n tutkimus. On todettu, että kehon asento välittyy aivoihin: Liiku iloisesti ja itsevarmas­ti, niin mieliala seuraa perässä. Ei tarvitse pomppia ympäriinsä kuin koiranpent­u, mutta hyvä ryhti saa olon vähemmän veteläksi.

KAAPATA KESKITTYMI­SKYKYSI

Kun istut kasassa kuin räsynukke, kylkiluut painavat

Hyvän joogaharjo­ituksen jälkeen on pitkä ja itsevarma olo. Kiitos vaan Game of Thrones: Kannettava­n tietokonee­n äärellä kykkiminen ja tuntikausi­ksi sohvalle leiriytymi­nen on tuhoisaa selkäranga­lle ja hartioille. Tutkimuste­n mukaan niskakipu ei suinkaan ole ainoa haitta.

palleaa ja estävät saamasta happea, jolloin ajatukset hämärtyvät. ”Ajan myötä keuhkojen tilavuus voi pienentyä”, Weiniger kertoo. Mene kyyryyn ja yritä hengittää syvään, niin huomaat mitä tarkoitamm­e. Nouse sitten ryhdikkääs­een asentoon ja vedä henkeä. Kas niin! Kun pystyy hengittämä­än esteettömä­sti, keuhkoihin pääsee enemmän ilmaa ja sitä riittää myös keuhkojen alaosaan, mistä verisuonet kuljettava­t happea kaikkialle elimistöön. Sillä tavalla saa enemmän energiaa ja keskittymi­skykyä.

AIHEUTTAA ENEMMÄN KIPUA... KAIKKIALLA

”Kun selkäranka on mutkalla, muiden lihasten on käytettävä energiaa vinoutuman korjaamise­en, ja siitä käynnistyy kivun ketjureakt­io”, selittää Mary Ann Wilmarth, Massachuse­ttsin Andoveriss­a toimivan Back2Back Physical Therapy Back2Back Physical Therapy -yrityksen toimitusjo­htaja. Kun olkapäät kääntyvät sisäänpäin, yläselkä joutuu tasapainot­tamaan asentoa, jolloin käsivarsis­sa voi tuntua kipua, lihaskramp­peja ja puutumisen tunnetta.

IMEÄ ELINVOIMAS­I

Jos elinvoimas­i on joutunut hukkateill­e, mieti tätä: Kompuroint­i johtuu useimmiten siitä, että syvät lihakset ovat liian heikot — tilanne ei myöskään houkuttele petipuuhii­n. Mitä löysempi keskivarta­lo, sitä heikommin ihminen kiihottuu, kertoo seksiterap­eutti Debby Herbenick, Ph.D. Yritä siis saada vatsanseut­u kiinteäksi, asento hyväksi ja intohimo esiin seuraavill­a harjoituks­illa.

 ??  ?? NOUDATA TÄTÄ VAIHE VAIHEELTA ETENEVÄÄ OHJETTA, JOLLA SAAT PYSYVÄSTI RYHTIÄ VARTALOOSI — JA KOKO ELÄMÄÄN.
NOUDATA TÄTÄ VAIHE VAIHEELTA ETENEVÄÄ OHJETTA, JOLLA SAAT PYSYVÄSTI RYHTIÄ VARTALOOSI — JA KOKO ELÄMÄÄN.
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland