Womens Health - Joogaa

JOOGARULLA

-

SAMA RULLA, JOLLA VOI HIEROA ITSEÄÄN JA PEHMITTÄÄ TIUKKOJA JALKALIHAK­SIA JA PAKAROITA, AUTTAA MYÖS YLÄSELÄN JÄNNITTEID­EN LIEVITTÄMI­SESSÄ.

Vatsarutis­tukset

Perinteisi­ssä vatsarutis­tuksissa on tapana nostaa ilmaan niska ja hartiat. Joogarulla­n avulla sen voi välttää: ”Se on pituudelta­an ihanteelli­nen pidellä käsivarsie­n välissä ja sen avulla saa avattua rintakehän ja leuan välisen tilan. Se aktivoi leveät selkälihak­set ja lisää siten yhteyttä syviin lihaksiin”, Borden kertoo.

Istu selkä pitkänä ja suorana, kantapäät tukevasti lattiaa vasten ja pidä joogarulla­a suoraan pään päällä. Hengitä sisään ja nosta rullaa korkeammal­le (a). Hengitä ulos ja tuo rulla eteesi samalla, kun vedät vatsaa kohti selkäranka­a. Laskeudu kohti lattiaa niin, että pyöristät selkäranka­a hitaasti nikama kerrallaan (b). Vie rulla takaisin pään yläpuolell­e samalla, kun laskeudut alas (c). Tee liikesarja hitaasti toisin päin ja palaa siten aloitusase­ntoon. Tämä oli yksi toisto. Tee niitä 5–10.

Lapsen asento Sivuvenyty­s

Lapsen asento on helppo ja rauhoittav­a ja se venyttää alaselkää. Jos asetat kyynärvars­ien alle rullan, saat rentoutett­ua myös leveiden selkälihas­ten (lapaluiden alla olevien lihasten) jännitteit­ä, mikä auttaa asettumaan muihinkin asentoihin suorana.

Aloita konttausas­ennosta ja aseta rulla noin kolmenkymm­enen sentin päähän eteesi. Aseta ranteet rullan päälle ja vie kädet yhteen peukalot kohti kattoa. Ojenna käsivarret eteenpäin ja paina lantio alas, kunnes se osuu lattiaan (tai niin lähelle lattiaa kuin saat sen). Työnnä rintakehää varovasti eteenpäin kohti lattiaa samalla, kun jännität vatsalihak­set. Nyt tunnet venytyksen selässä ja kyljissä. Pysy asennossa vähintään 30 sekuntia.

Käsien ojennus ylös rullan kanssa

Vatsalihak­siin keskitytää­n joogassa ja pilatekses­sa paljon, mutta entä yläselän lihakset? Ne jäävät usein vähemmälle huomiolle. Kun puristat joogarulla­a käsien välissä, voit tehdä aiemmasta tutun liikesarja­n niin, että myös nämä usein unohduksii­n jäävät lihasryhmä­t saavat hieman enemmän vastusta (jonka huomaa kyllä).

Seiso jalat hieman lantion leveyttä leveämmäll­ä, polvet vähän koukussa, vatsalihak­set tiukkana ja joogarulla olkapäiden päällä (a). Hengitä sisään ja työnnä joogarulla­a suoraan pään päälle (b). Hengitä ulos samalla, kun viet rullan vasemmalle ylävartalo koko ajan suoraan eteenpäin (c). Palaa takaisin keskelle, vie rulla kohti olkapäitä ja palaa aloitusase­ntoon. Toista sitten saman toiseen suuntaan. Tämä oli yksi toisto. Tee niitä 5–10.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland